назад

Круглий стіл з адвокатами у Золотоноші

3 березня 2016 року на базі Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги проведено круглий стіл для адвокатів системи БВПД на тему: “Обмін досвідом між адвокатами. Проблемні питання, методи їх вирішення”.

У заході взяли участь адвокати міста Золотоноша – Микола Некоз, Юрій Побиванець, Ростислав Пилипенко, адвокат смт. Драбів – Лариса Колісник, адвокат смт. Чорнобай — Микола Данилевський, директор Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – Сергій Брус, начальника відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами Золотоніського МЦ – Тетяна Костогриз.

Директор Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – Сергій Брус, доповів учасникам круглого столу про створення по всій країні 428 бюро правової допомоги Міністерства юстиції України, що передбачена ліквідація 586 територіальних органів Міністерства юстиції на районному та міському рівнях та створення у районних центрах та містах обласного призначення бюро правової допомоги, які забезпечуватимуть українців правовим захистом та надаватимуть доступ до онлайн послуг Міністерства юстиції. Також розповів про порядок заповнення розрахунків розміру винагороди адвокатів за надання безоплатної вторинної правової допомоги по кожній стадії кримінального провадження. Зауважив на помилки, які допускають адвокати при заповненні розрахунків (повнота участі адвоката у процесуальних діях, судовий розгляд частини доказів, кількість змін складу суду, результати діяльності адвоката на кожній стадії та інше), також про строки подання актів надання БВПД, проблемні моменти при заповненні звітності адвокатів, а також відповів на запитання, які виникли у присутніх адвокатів.

Обговорювалось питання про витрати, які пов’язані з наданням БВПД: проїзд до місця надання правової допомоги, перелік документів, які підтверджують витрати, відшкодування на відрядження за межі регіону.

Тетяна Костогриз провела аналіз по виданих дорученнях та прийнятих актах надання БВПД, за період діяльності місцевого центру. Звернула увагу на порядок заповнення додатку №1 (розрахунок ЦАС), на те як необхідно заповнювати цей розрахунок, зокрема на розмежування по процесуальних документах, які зазначаються в різних пунктах, і наголосила на тому, що усі дані, які зазначені в розрахунку повинні мати підтвердження. Особливу увагу приділила дотримання дисципліни та адвокатської етики.

Адвокати ділились практикою участі в цивільних та адміністративних справах, обговорювали проблемні питання під час надання БВПД та шляхи їх вирішення.