назад

Круглий стіл з ГО “ Спілка Учасників АТО Жашківщини”

51 107 березня в рамках правопросвітницького проекту «Я маю право» в.о. начальника «Жашківське бюро правової допомоги» Аллою Лавренюк спільно з ГО “ Спілка Учасників АТО Жашківщини” було проведено круглий стіл.

В ході зустрічі обговорювалося «Право на реабілітацію у санаторно-курортних закладах та умови призначення».

Право особи на реабілітацію передбачено ЗУ «Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування» та реалізуються відповідно до Постанови Правління Фонду соціального страхування України від 13 липня 2017 року №39 «Про затвердження Порядку відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладах за рахунок коштів Фонду соціального страхування України».

Право на реаблітацію мають особи, застраховані за загальнообов`язковим державним соціальним страхуванням у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності, і члени їх сімей (діти), які перебувають на стаціонарному лікуванні після перенесених захворювань і травм.

Умови призначення реабілітації:

Наявність обмежень життєдіяльності відповідно до профілів медичної реабілітації:

  • нейрореабілітація;

  • м`язово-скелетна реабілітація;

  • кардіо-пульмонарна;

  • медико-психологічна реабілітація для учасників АТО (один раз після демобілізації за наявності відповідних медичних показань);

  • реабілітація після оперативних втручань на органах зору;

  • реабілітація при порушенні перебігу вагітності;

  • інша(соматична) реабілітація.

Термін проходження реабілітації зазначається у рекомендації лікаря та висновку лікарсько-консультативної комісії (ЛКК) і не може перевищувати 24 доби.

Договір надає право застрахованій особі на отримання послуг із реабілітації у санаторно-курортному закладі за зазначеним у договорі профілем медичної реабілітації, терміном її надання та датою початку реабілітації.

Серед присутніх були поширені інформаційні буклети та пам’ятки, які роз’яснюють, як скористатись правом на безоплатну правову допомогу, куди в разі необхідності телефонувати і звертатись за її отриманням.