назад
20.02.23

Лебединщина: комплексне правопросвітництво

Від злагодженої роботи структурних підрозділів безоплатної правової допомоги Сумщини залежить результативність її діяльності. Про один із таких прикладів у рамках правопросвітництва Лебединщини піде мова далі.

Днями за участі директорки Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олени Демченко та юристки сектору Лебединське бюро правової допомоги Євгенією Логвіненко для членів ГО «Горлиця» проведено інформаційний захід на тему: «Правила перетину кордону в умовах воєнного стану окремими категоріями громадян». Для присутніх висвітлили основні питання, які хвилюють громадян під час перетину кордону особами з інвалідністю, супровід осіб з інвалідністю, документи, що необхідні для перетину кордону. 

Друга половина заходу проходила у формі запитання-відповіді, під час якої директорка Охтирського місцевого центру з надання БВПД Тамара Козир надала вичерпні відповіді на правові питання. По завершенню заходу присутні мали змогу заповнити анкети та оцінити проведений захід.

Цього ж дня за попередньої домовленістю здійснено візит до КУ Сумської обласної ради Лебединського психоневрологічного інтернату у межах якого зустрілися з керівником установи Юрієм Величко, провели правопросвітницький захід щодо системи БПД. Фахівці системи БПД спільно із очільницею Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Оленою Демченко провели консультування підопічних установи.

“Особи похилого віку часто потребують допомоги, у тому числі й правової. Особливо вона необхідна літнім людям, які перебувають у спеціалізованих закладах і не мають можливості самостійно звернутися до юристів та адвокатів. Тому фахівці системи БПД на постійній основі проводять просвітницькі зустрічі та консультування у місцях несвободи”, – акцентувала Олена Демченко під час зустрічі.

У рамках ряду комплексних правопросвітницьких заходів директорка Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олена Демченко здійснила виїзд до міста Лебедин спільно з представниками Охтирського місцевого центру з надання БВПД та зустрілася з виконуючою обов’язки міського голови Лебединської міської ради Світланою Горошко. Під час зустрічі обговорили подальші шляхи співпраці територіальної громади та юристів сектору «Лебединське бюро правової допомоги» щодо здійснення спільних виїзних прийомів громадян у старостинських округах, проведення правопросвітницьких заходів з актуальних для громади тем.

Крім того, очільниція Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олена Демченко здійснила моніторингове спостереження  щодо діяльності сектору «Лебединське бюро правової допомоги» та поспілкувалася з клієнтами.