назад

Лекція фахівців Сумського місцевого центру для молодих юристів

151005 31За ініціативи директора Сумського місцевого центру Валентини Трошечко, інтегратори центру запросили студентів: членів Юридичної клініки «Правова допомога» Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ.

           Начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Олександр Пономаренко розповів про прийом клієнтів, які звернулися за допомогою, категорії осіб, які потребують допомоги та поетапне заповнення реєстраційних карток.

          У ході лекції було запропоновано студентам взяти участь у консультуванні: кожен із присутніх мав змогу відчути себе клієнтом та розповісти про свою проблему. Члени юридичної клініки активно увійшли в запропоновані їм ролі та з ініціативним нетерпінням чекали свого виступу як клієнта. Запрошені студенти активно цікавились наслідками кримінальної відповідальності в тих чи інших життєвих ситуаціях, задавали багато запитань. Лекція була цікава та змістовна, майбутні юристи взяли для себе багато цікавої інформації про свої права та відповідальність за порушення цих прав інших людей.

Заступник начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Олег Мигаль долучився до розповіді та зосередив увагу на тому, що це «центр вторинної допомоги», але ми надаємо і первинну правову допомогу, де відділ по роботі з адвокатами саме і є сполучною ланкою між клієнтом та адвокатом.

Метою заходу стала співпраця на високому професійному рівні молодих юристів та працівників центру.

Лекція пройшла у невимушеній та дружній атмосфері. На завершення студенти отримали брошури «Сумський місцевий центр» та візитівки центру.

151005 32