назад

Магістрів права запросили взяти участь в конкурсі з відбору керівників Бюро правової допомоги

golovna

20 квітня начальник відділу якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру з надання БВПД Світлана Бідюк зустрілася зі студентами та викладачами Інституту права Національного університету водного господарства та природокористування.

На зустріч завітали студенти, котрі здобувають ступені бакалавра і магістра права, та їхні викладачі. Світлана Бідюк розповіла присутнім про систему безоплатної вторинної правової допомоги, про діяльність Регіонального та місцевих центрів з надання БВПД. Особливу увагу Світлана Бідюк приділила проведенню конкурсу з відбору кандидатів на посади начальників та/або заступників начальників Бюро правової допомоги.

3

Присутніх студентів зацікавило реформування органів юстиції, яке наразі триває, тому їм детально розповіли про завдання Бюро правової допомоги. Зокрема, що працівники здійснюватимуть правопросвітництво у відповідних територіальних громадах, надаватимуть  безоплатну первинну правову допомогу та забезпечуватимуть доступ до вторинної, здійснюватимуть представництва громадян, а також надаватимуть доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції. Присутні студенти виявили неабияку зацікавленість у проведенні конкурсу, тому ставили чимало запитань щодо цього. Зокрема, їх цікавило, де можна детальніше дізнатися про терміни та умови проведення конкурсу, на якому сайті потрібно заповнити заявку для участі, а також, звичайно ж, цікавилися орієнтовною заробітною платою керівників Бюро правової допомоги.

1

Доцент кафедри спеціальних юридичних дисциплін та практикуючий адвокат, який надає безоплатну правову допомогу та співпрацює з Регіональний центрам з надання БВПД Валентин Самороков, який теж був присутній на зустрічі, закликав студентів, котрі відповідають вимогам до претендентів для участі в конкурсі, заповнити заявки та отримати реальний досвід роботи у сфері правової допомоги.

2

Надаємо, Координаційний центр з надання правової допомоги оголошує конкурс з відбору кандидатів на посади начальників та/або заступників начальників бюро правової допомоги.

Для участі у конкурсі претендентам необхідно:

1) до 18:00 4 травня 2016 року заповнити заявку на веб-сайті www.legalaid-jobs.in.ua. Надіслані в інший спосіб та/або з порушенням встановленого строку заявки не розглядаються;

2) до 00:00 16 травня 2016 року пройти курс дистанційного навчання «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги» (далі – курс дистанційного навчання). Зареєструватися на курсі дистанційного навчання зможуть ті претенденти, які отримають запрошення Координаційного центру з надання правової допомоги, надіслане на адресу електронної пошти, вказану в заявці. Проходження претендентами курсу дистанційного навчання завершується о 00 годин 00 хвилин 16 травня 2016 року.

Претенденти, які відповідають встановленим вимогам та пройшли курс дистанційного навчання, будуть запрошені на інтерв’ю шляхом надсилання регіональними центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги повідомлення на адреси електронної пошти, вказані претендентами в заявках. Інтерв’ювання розпочнеться після 16 травня 2016 року. Для проходження інтерв’ю необхідно буде прибути до приміщення відповідного регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та пред’явити паспорт громадянина України.

Прийняття на роботу здійснюватиметься директорами відповідних регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги відповідно до законодавства про працю України в межах повноважень та в порядку, що визначені Положенням про центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, затвердженим наказом Міністерства юстиції України від 10 березня 2015 р. № 329/5, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 10 березня 2015 р. за № 266/26711.