назад

Робоча поїздка Хмельницького місцевого центру на Віньковеччину

IMG 2112 19 квітня 2016 року директор Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Григорій Гоцький та начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ірина Ярусевич здійснили робочу поїздку на Віньковеччину.

 Так, у стінах Віньковецької районної державної адміністрації представники Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели зустріч-інформування для юристів, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, працівників районного управління юстиції та юристів, які працюють в апараті районної державної адміністрації та районної ради. Під час даної зустрічі, Григорій Гоцький детально розповів про оголошений Координаційним центром з надання правової допомоги конкурс з відбору кандидатів на посади керівників бюро правової допомоги, умови участі у даному конкурсі, а також вимоги до кандидатів.

Також Директор Хмельницького місцевого центру зазначив, що з 1 липня 2016 року, з метою посилення правової спроможності територіальних громад по всій Україні запрацюють бюро правової допомоги, як відокремлені структурні підрозділи місцевих центрів. Бюро правової допомоги стануть ще одним інституційним механізмом отримання професійної правової допомоги.

Працівниками місцевого центру в приміщенні районного центру зайнятості розміщено оголошення про конкурс, а також інформаційні матеріали про безоплатну правову допомогу.

Цього ж дня, директор Хмельницького місцевого центру, Григорій Гоцький та начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ірина Ярусевич здійснили робочі зустрічі із заступником голови районної державної адміністрації Марією Білоус та керуючим справами виконавчого апарату районної ради Володимиром Лисим. Під час зустрічей обговорено питання співпраці органів влади району та Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги щодо покращення якості надання первинної та вторинної правової допомоги мешканцям району, а також забезпечення системного поширення інформації серед осіб вразливих категорій щодо можливостей безоплатно скористатися послугами адвоката для вирішення їх проблем у судовому порядку.

Також проведено робочу зустріч із начальником Віньковецького відділення поліції Ярмолинецького відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області Андрієм Дуранком в ході якої обговорили механізми співпраці місцевих центрів з надання БВПД, слідчих та дільничних інспекторів поліції Віньковецького району у залученні адвокатів для представництва інтересів потерпілих та свідків на стадії досудового розслідування.

{gallery}img/novyny/2016/04_Kviten/20_1{/gallery}