назад

Майбутні юристи демонстрували свої знання юриспруденції під час гри “Важниця”

28 грудня директор Ужгородського місцевого центру з надання БВПД Михайло Давиденко поспілкувався зі студентами-правниками Ужгородського національного університету. Фахівець ознайомив майбутніх юристів із системою БПД, наголосивши, що головним завданням є забезпечення доступу до правосуддя усіх, хто цього потребує. Студенти дізналися, що кожен, хто перебуває під юрисдикцією України, має право на безоплатну первинну правову допомогу – консультації, розяснення, складення заяв, окрім процесуального характеру. Право на безоплатну вторинну правову допомогу мають законодавчо визначені категорії осіб: малозабезпечені, учасники бойових дій, жертви домашнього та інших видів насильства, діти та ін.
Особливо цікавою  для студентів 1 та 2 курсу юридичного факультету УжНУ стала участь  у грі «Правова Важниця». Правники змагалися у різноманітних конкурсах на знання права: «Рідне право», «Феміда», «Правовий двобій» та «Життєва ситуація». Ігрова форма проведення конкурсних завдань, змагальність сторін, вдосконалення ораторського мистецтва – є найкращим методом засвоєння знань, отримання позитивних емоцій і можливостей розкрити свій потенціал при моделюваанні конкретних правових ситуацій. Незалежно від отриманого місця, усі учасники гри були відзначені заохочувальними призами від Ужгородського місцевого центру з надання БВПД, в тому числі і з символікою системи БПД.
Щоб отримати безоплатну правову допомогу: Зателефонувати до контактного центру системи БПД за номером 0 800 213 103 (дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні). Номер для дзвінків з-за кордону: +38 (044) 363 10 41 (вартість дзвінка з-за кордону за тарифами вашого оператора зв’язку). Юристи працюють на лінії щодня: понеділок – п’ятниця з 08:00 до 19:00; субота, неділя з 09:00 до 18:00. Контактні дані бюро правової допомоги, офіційний сайт та інші сервіси доступу до безоплатної правової допомоги: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua