назад

Медіаграмотність = обізнаність + кмітливість + цікавість школярів Харківщини

Тиждень медіаграмотності працівники системи безоплатної правової допомоги Первомайського місцевого центру завершили з учнями 6 класу Краснопавлівського ліцею. Разом вони переглянули й обговорили цікавий і актуальний наразі комікс «Ми скоро повернемося» від Академії української преси.

Комікс у казковій формі розповідає про вимушену імміграцію під час війни. Учні познайомилися з героями – мишками, які проживали в лісі. Одного страшного ранку на них напали жахливі кажани, які нищать все на своєму шляху. Головна юристка Анастасія Кушнір розповіла юним учасникам заходу про тривалий шлях, пригоди мишок. На цьому шляху з героями трапляються різні ситуації, «медіазадачки», які вони мають розв’язати, дізнавшись нову для себе інформацію.

Після перегляду коміксу фахівчиня поспілкувалася з дітьми – розпитала їх, чи виїздили вони з країни, чи знають правила поводження за кордоном, і що робити у разі, якщо незнайомці під будь-якими приводами кличуть їх із собою.

Діти виявили кмітливість і дали чіткі відповіді на всі запитання. Наприкінці домовилися, що, як тільки з’явиться продовження коміксу, це буде приводом зустрітися знову для його перегляду та обговорення.