назад

Майбутні адвокати дізнались про систему БПД Рівненщини з перших вуст

Василь Овдіюк зустрівся з юристами, які виявили бажання здати адвокатський іспит. Під час спілкування з майбутніми адвокатами директор Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області розповів присутнім про систему безоплатної правової допомоги, її структуру, функції та про співпрацю з адвокатською спільнотою.

«Звісно, не варто розцінювати систему безоплатної правової допомоги як єдине і основне джерело заробітку. Разом з тим, для адвоката – початківця система БПД точно може стати базою для відточування своїх професійних навичок та вмінь. Адже нашим клієнтам ми надаємо послуги як захисту так і представництва, оскільки  люди потребують правової допомоги в різних галузях права», – зауважив Василь Овдіюк.

Окрім загальної інформації про систему, очільник Регіонального центру розповів присутнім і про проєкти, які  нею реалізовуються.

« В нас є хороший проєкт «Волонтер БПД». В його рамках, сьогодні з Регіональним центром співпрацює 9 волонтерів. Це громадські активісти, науковці, студенти а також адвокати, які співпрацюють з нами за контрактом. Наші волонтери допомагають в організації та проведенні різноманітних заходів, перенаправляють до нас клієнтів, поширюють інформацію про систему безоплатної правової допомоги. Для нас вони – незамінні помічники, а ми  – даємо їм можливість розкрити свій потенціал», – розповів Василь Овдіюк.

Дізнались присутні і про пілотний проєкт «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення».

«Пілотний проєкт на Рівненщині реалізується другий рік поспіль. За цей час маємо 17 успішних кейсів, чим пишаємось. В рамках Програми з неповнолітнім та потерпілим працюють посередники, психологи та , за потреби, представники інших служб та організацій, що долучені до проєкту. Тож, якщо вас цікавить медіація та робота з неповнолітніми, переконаний, що ця Програма буде для Вас цікавою»,- наголосив Василь Овдіюк.

По завершенню основної частини зустрічі, керівник системи БПД Рівненщини відповів на ряд питань, що цікавили юристів. Зокрема, детально розповів про умови співпраці адвокатів з центрами БВПД, виконання доручень, подання звітності та оплату послуг.