назад

У Чернігові відбулася зустріч з представниками благодійного фонду «Право на захист» щодо спільної співпраці

2 листопада у Чернігові  відбулася робоча зустріч, у якій взяли участь: директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Ірина Протченко, заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Олеся Пирковська, керівник регіонального офісу «Право на захист» Олена Приходько, адвокат Галина Климус та адвокат Анна Василенко.

Під час зустрічі було висвітлено питання щодо порядку надання безоплатної правової допомоги, способи поновлення порушених прав людини;  здійснення представницьких інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомог в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, складання документів процесуального характеру. Домовились про проведення спільних заходів у рамках співпраці.Також, обмінялись думками щодо перенаправлення клієнтів для надання правової допомоги в рамках наданих повноважень.

Право на захист – це благодійний фонд, що діє в партнерстві з HIAS, глобальною організацією з надання допомоги біженцям. Фонд зосереджує діяльність на наданні допомоги внутрішньо переміщеним особам, особам, які потребують міжнародного захисту, особам без громадянства та особам без документів.

У межах проєкту допомагають отримати доступ до гарантованої законом процедури кожному  хто шукає притулок в Україні та звернувся до фонду. Захищають право людини на дотримання «принципу невислання»: ніхто не повинен бути повернений до місця, де його життя чи здоров’я наражаються на небезпеку. Представляють бенефіціарів у суді та підтримують під час інтеграції в українське суспільство. Експерти здійснюють моніторингові візити до територіальних підрозділів Державної міграційної служби України та пунктів тимчасового перебування іноземців і осіб без громадянства для надання юридичної допомоги.

Якщо ви потребуєте консультації кваліфікованих юристів, вам потрібна інформаційна, консультаційна та юридична допомога щодо питань внутрішнього переміщення, соціальних виплат, компенсації за зруйноване житло, отримання довідки ВПО,  питань мобілізації чи перетину кордону –  ☎телефонуйте на гарячу лінію БФ “Право на захист”  щодня з 7:00 до 22:00 +38 099 507 50 90 ,

+38 068 507 50 90,

+38 093 507 50 90.

А також, нагадуємо єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.