назад

На Коломийщині ВПО розказали про систему правової допомоги

Задля допомоги у вирішенні найбільш актуальних питань, які турбують внутрішньо переміщених осіб 28 жовтня працювала районна «мобільна» бригада в Отинійській селищній раді та у Коршівській сільській раді.

Внутрішньо переміщені особи, які проживають на територіях Отинійської та Коршівської громади мали змогу поспілкуватися зі спеціалістами сфери соціальних послуг, пенсійного забезпечення,  з питань працевлаштування та надавання безоплатної правової допомоги, які надали допомогу у розв’язання їх питань.

Марта Фучко, головний юрист сектору «Коломийське бюро правової допомоги» провели семінари на тему: «Пільги та гарантії для внутрішньо переміщених осіб». Юристка роз’яснила, як отримати допомогу від міжнародних організацій та ознайомила з діяльністю Коломийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та правом внутрішньо переміщених осіб на безоплатну вторинну правову допомогу.

«Внутрішньо переміщені особи, громадяни України, які звернулися із заявою про взяття їх на облік як внутрішньо переміщених осіб, мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, яка полягає у здійсненні захисту в суді та здійсненні представництва інтересів в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, складенні документів процесуального характеру», – наголосила Марта Фучко.

Для отримання безоплатної вторинної правової допомоги внутрішньо переміщені особи мають подати такі документи:

  • паспорт або інший документ, що посвідчує особу;
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  • довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

На завершення учасників ознайомили з діяльністю Коломийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, надали контактні дані центру та розповсюдили інформаційні матеріали на правову тематику.