назад

Меморандум про співпрацю між Регіональним центром та Філією ДУ «Центр пробації» у Закарпатській області

memoprob 2    У четвер, 7 березня, директор Регіонального центру з надання БВПД Василь Попадинець та начальник філії Державної установи «Центр пробації» у Закарпатській області Віталій Мураль, підписали меморандум про співпрацю між двома структурами, метою якого є створення рівних можливостей для доступу до правосуддя осіб, засуджених до покарання без позбавлення волі.

    В.Попадинець та В.Мураль обговорили шляхи співпраці та координації зусиль обох структур щодо надання безоплатної правової допомоги особам, засудженим до покарання, не пов’язаного з позбавленням волі та перебувають на обліку в територіальних підрозділах пробації.
    Одним із напрямків співпраці, передбаченої Меморандумом, визначено проведення спільних правопросвітницьких заходів з питань підвищення правової свідомості громадян, захисту їхніх прав, надання правових консультацій, забезпечення доступу до вторинної правової допомоги засуджених осіб, зокрема й через створені у підрозділах пробації дистанційні пункти доступу до БПД. Тут особи, засуджені до покарання без позбавлення волі, мають можливість отримати правові консультації та роз’яснення, або ж звернутися за наданням безоплатної правової допомоги.

memoprob 1