назад

Мешканці Нікополя під час флешмобу отримали правові консультації

24 10 2017 Нікополь ЯМП524 жовтня 2017 року у м. Нікополь  у рамках фотовиставки «Жіночі професії: ламаємо стереотипи» в приміщенні міського Дому культури відбувся флешмоб. У ньому взяли участь як пересічні громадяни міста Нікополь, так і поліцейські, співробітники МНС, соціальні працівники, психологи. У рамках проекту Мін’юсту «Я маю право!» під час флешмобу запрацював і правовий майданчик, який організували фахівці  Нікопольського місцевого центру з надання БВПД разом з працівниками Мобільної бригади соціально-психологічної допомоги м. Нікополь та Нікопольського району Української фундації громадського здоров’я Фонду народонаселення ООН.

Кожен учасник флешмобу мав змогу отримати безкоштовну допомогу професійний психологів, соціальних працівників та юристів. Консультації з правових питань громадянам надавали заступник начальника відділу правової інформації та консультацій Нікопольського місцевого центру Яна Земба та головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Володимир Чернишов.

Правники Нікопольського місцевого центру розповіли присутнім,  як правильно поводитись, коли хтось намагається відібрати майно чи бізнес, що робити, якщо за навчання чи складення іспиту вимагають хабара, як можна вирішити спір без звернення до суду, як не допустити порушення своїх прав, зокрема як правильно оформити договір оренди землі, як оформити нарахування субсидій та які наслідки виникають у разі несплати аліментів тощо. Принагідно громадяни отримали детальну інформацію та роз’яснення з житлових, земельних та пенсійних питань.

У рамках заходу також було розповсюджено правові буклети та інформаційні матеріали з профілактики ґендерно-обумовленого насильства, картки із контактними телефонами Нікопольської мобільної бригади з надання соціально-психологічної допомоги та Нікопольського місцевого центру з надання БВПД.

До відома. Загальнонаціональній правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!» реалізується Міністерством юстиції по всій Україні у співпраці з системою надання безоплатної правової допомоги та територіальними органами юстиції. Проект спрямовано на те, щоб дати українцям знання про свої права і практичні навички того, як ці права реалізовувати та захищати. Проект передбачає створення механізму урядового моніторингу системних порушень прав чиновниками.

Нагадуємо, що Нікопольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: м. Нікополь, вул. Івана Богуна, 9,  тел. (0566) 68-75-23, (0566) 68-75-40, МТС +380661773774.

 Номер всеукраїнської гарячої лінії системи надання безоплатної правової допомоги 0-800-213-103

{gallery}news/2017/100/9{/gallery}