назад

Місцеві центри Харківщини знаходять нові формати правопросвітницьких заходів

У нових несприятливих умовах, які нам пропонують обставини, працівники системи безоплатної правової допомоги руки не опускають. Вони намагаються віднаходити нові шляхи і надання правової допомоги, і інформування громадян. Важлива аудиторія, якій приділяється багато уваги й до зустрічі з якою ретельно готуються наші фахівці, – це діти різного віку.

Особливо винахідливо до спілкування з дітьми щодо прав громадян підходять у Лозівському бюро правової допомоги. Цього разу його фахівчиня Анастасія Кушнір, яка є й модераторкою документального кіноклубу Docudays UA, влаштувала юним читачам і читачкам  Краснопавлівської бібліотеки-філії перегляд мультфільму із серії «Всі, хто хотіли, поїхали?»

У стрічці розповідається історія фельдшерки Світлани, яка залишилась в окупованому Криму та продовжила працювати й розмовляти рідною мовою.

Обговорюючи з дітьми таку ситуацію, Анастасія Кушнір спонукала дітей висловлювати свої думки щодо того, як може людина в такій складній ситуації залишатися патріоткою своєї країни.

Дітям також запропонували пограти у гру «Так – ні», у ході якої розпізнавали фейки, вчилися керуватися тільки достовірною інформацію та розв’язувати нескладні правові питання.

Довідково

«Всі, хто хотіли, поїхали?» – це серія з десяти мультфільмів про реальних людей, які з тих чи інших причин залишилися мешкати на тимчасово окупованих територіях в Криму і на Сході України. Вони розповідають про те, що зумовило їхнє рішення залишитися, і зовсім не завжди воно свідчить про вибір між Україною та «русским миром».

«Всі, хто хотіли, поїхали?» створено Центром прав людини ZMINA та студією виробництва відео RealStoriesProduction за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID.