назад

Так часто буває у житті, що намагаєшся вирішити одне питання, а виявляється, що воно перебуває у тісному зв’язку з іншим, не менш важливим. Саме в таку ситуацію потрапила мешканка Сумщини, звернувшись до Охтирського місцевого центру з надання БВПД. Жінка прийшла, аби одержати консультацію щодо вступу в спадщину у зв’язку зі смертю сина, який загинув у результаті отримання тяжких тілесних ушкоджень, завданих йому співмешканкою.

 

У ході бесіди з начальником відділу попередньої роботи з клієнтами Миколою Кравченком виявилося, що вона є потерпілою в цій кримінальній справі, а отже, має право на вторинну правову допомогу. Для написання цивільного позову та представництва інтересів потерпілої в суді на підставі доручення Охтирського місцевого центру їй було призначено адвоката.

Тож яким виявився минулий тиждень для місцевих центрів?

За період роботи з 01-04.12.2015 до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сумщини звернулося 95 громадян, у тому числі: до Сумського – 28, Шосткинського – 26, Конотопського – 24, Охтирського – 17. За статевим складом: жінок – 49, чоловіків – 46.

Прийнято 116 звернень, у тому числі місцевими центрами: Сумським – 32, Конотопським – 32,  Шосткинським – 30, Охтирським – 22.

За результатами розгляду звернень працівниками центрів надано консультацій – 81, направлено громадян до установ, з якими налагоджено партнерські стосунки – 14, прийнято звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги – 21.

Після проведення відповідної перевірки наданих документів, для 15 осіб, серед яких статус малозабезпечених мають 8, інвалідів – 1, ветеранів війни – 6, буде призначено адвокатів.

 

Місцеві центри продовжують виконувати функцію – надання якісних правових послуг мешканцям Сумщини.