назад

Зустріч працівників Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги у Рівненській області із студентами-правниками

1

В рамках Всеукраїнського тижня права 7 грудня 2015 року начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Світлана Бідюк та головний спеціаліст відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації РЦ з НБВПД у Рівненській області Сергій Панасюк зустрілись із студентами і викладачами Інституту права Національного університету водного господарства та природокористування.

В ході зустрічі Світлана Бідюк наголосила майбутнім юристам, що основною метою системи безоплатної вторинної правової допомоги є створення для всіх осіб рівних можливостей доступу до правосуддя, розповіла студентам про систему БВПД, організацію роботи Регіонального та Місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та особливості кримінального, адміністративного та цивільного процесу. Доповідач також поінформувала про основні положення ЗУ “Про безоплатну правову допомогу”, про порядок надання БВПД. Окремо, зупинилась на питанні діяльності місцевих центрів, які забезпечують з 1 липня 2015 року організацію надання безоплатної правової допомоги найбільш незахищеним верствам населення у цивільному та адміністративному процесах.

Студенти зацікавились отриманою інформацією та отримали відповіді на свої численні запитання щодо особливостей діяльності системи НБВПД. На завершення зустрічі присутнім було роздано інформаційні буклети та домовлено про налагодження подальшої співпраці в сфері надання БВПД мпільно із юридичною клінікою університету.

{gallery lightbox=boxplus maxcount=20}gallery/2015/zustrstud{/gallery}