назад

Місцевий центр проінформував Коростенський об’єднананий міський військовий комісаріат

04.05.2016 - voenkomat 229 квітня працівниками Коростенського місцевого центру була проведена робоча зустріч із працівниками Коростенського об’єднаного міського військового комісаріату Житомирської області.

Під час зустрічі в.о. директор місцевого центру Сергій Орлюк розповів про роботу Коростенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Також він зазначив переваги безоплатної вторинної правової допомоги, категорії громадян, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, узгоджено здійснення перенаправлення осіб, які потребуватимуть вторинної правової допомоги до місцевого центру.

Оксана Сергієнко звернула увагу на вирішення правових питань стосовно осіб, які належать до ветеранів війни відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, та гарантії їх соціального захисту». Зокрема, проблемним питанням на сьогодні є те, що учасники бойових дій витрачають багато часу й зусиль на отримання посвідчення статусу учасника бойових дій. Це питання були взято до уваги працівниками місцевого центру.

Також Сергій Орлюк та Оксана Сергієнко проінформували про створення бюро правової допомоги та конкурс з відбору кандидатів на посади начальників та/або заступників начальників бюро правової допомоги, оголошений Координаційним центром з надання правової допомоги.

Була проведена правороз’яснювальна робота серед відвідувачів та надано інформаційно-роз’яснювальні матеріали стосовно реалізації прав для учасників АТО та бойових дій, військових, мобілізованих у вигляді буклетів та пам’яток.

04.05.2016 - voenkomat 1