назад
28.11.22

Міжнародна акція «16 днів проти насильства» на Дніпропетровщині стартувала з появи п’яти білбордів у Кривому Розі

Розміщенню білбордів  у цьому місті за ініціативою Криворізького міського центру з надання безоплатної правової допомоги посприяв виконком Криворізької міської ради, який знайшов на це кошти, а його відділ реклами став безпосереднім виконавцем.

Вже не перший рік місцева влада допомагає нашому місцевому центру не тільки у розміщенні рекламних носіїв, що привертають увагу містян до проблеми домашнього насильства та засобам боротьби з ним за допомогою фахівців системи безоплатної допомоги, а й у проведенні масштабних заходів саме у ці 16 днів листопада-грудня. І ми дуже їй вдячні за розуміння важливості самої проблеми та наших дій щодо її вирішенню та запобіганню», – зазначає фахівчиня зі зв’язків із громадськістю та пресою Криворізького місцевого центру з надання БВПД Наталія Кожем’яка.

Також 25 листопада у Кривому розі У Парку Героїв пройшла масштабна акція за участі представників виконкомів Криворізької міської  та Металургійної районної у місті рад, Сектору протидії домашньому насильству, Полку патрульної поліції, Криворізького МЦ з надання БВПД, мобільних бригад від Фонду Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine , центру соціальних служб, Криворізького навчально-наукового інституту Донецького державного університету внутрішніх справ, громадської організації “Егіда-Центр”, представники навчальних закладів Металургійного району.

Усі  учасники акції  разом створювали панно “Чуйність перемагає насильство”, пропонували криворожанам інформаційні матеріали щодо суті самої Міжнародної акції «16 днів проти насильства»,  а також розповідали,  яку саме допомогу потерпілі можуть отримати від численних державних та громадських організацій у разі подібних випадків. І все це – попри блекаут, відсутність у попередні дні світла та зв’язку. Бо всіх учасників поєднала впевненість у тому, що тільки разом можна зупинити домашнє насильство у нашій країні.