назад

Мобільна точка доступу до безоплатної правової допомоги працювала в Чутівському районі

02082018 chutivska SR 12 серпня 2018 року на виконання графіку роботи мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги у приміщенні Чутівської селищної ради відбулася зустріч представників Головного територіального управління юстиції у Полтавській області та працівників системи безоплатної правової допомоги з посадовими особами органів державної влади, органів місцевого самоврядування, аграрного сектору з метою обговорення протидії порушень земельного законодавства та відносин, які виникають у цій сфері, та врегулювання актуальних питань захисту прав аграріїв, землевласників та землекористувачів.


       Під час заходу провідний спеціаліст відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Наталія Кваша надала інформацію присутнім про діяльність оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів та роз’яснила порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності державних реєстраторів, суб’єктів державної реєстрації. Крім того, акцентовано увагу на шляхах попередження можливих рейдерських захоплень у Чутівському районі. Звернено увагу на випадки подвійної реєстрації права оренди земельних ділянок.
     Заступник начальника Чутівського бюро правової допомоги Анатолій Турчин акцентував увагу на правових питаннях, з якими найчастіше звертаються громадяни, зокрема, у сфері земельних відносин, а також надав інформацію про порядок надання безоплатної правової допомоги.02082018 chutivska SR

       Суддя Чутівського районного суду Полтавської області Яна Ланна у своїй розповіді вказала на важливі норми земельного законодавства та порядок захисту земельних прав громадян у судовому порядку.

       Під час проведення заходу учасники активно обговорювали деякі питання, що стосуються розглядуваної теми.

       Нагадуємо, що кваліфіковану правову допомогу можна отримати, звернувшись до Чутівського бюро правової допомоги за адресою: смт Чутове, вул. Набережна, буд. 15 (приміщення суду), 2 поверх, тел.: (05347) 9-10-23. Прийом громадян щоденно з 09.00-18.00 без перерви. Субота, неділя – вихідний. Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.