назад
23.03.17

«Ми створили систему безоплатної правової допомоги, яка реально працює», – Павло Петренко на зустрічі із майбутніми юристами

IMG 7017Сьогодні, 23 березня, у рамках робочого візиту до Дніпропетровщини відбулась зустріч Міністра юстиції Павла Петренка та директора Координаційного центру з надання правової допомоги Андрія Вишневського зі студентами Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Знайомство з майбутніми юристами відбулось у дружній та невимушеній атмосфері. Студенти мали можливість особисто поспілкуватись з очільником Мін’юсту та задати гостям вишу низку актуальних для молоді питань. Зокрема, їх цікавили останні реформи Мін’юсту та плани відомства на найближчі роки.

«Мав дуже цікаву і насичену доволі гострими і навіть несподіваними питаннями зустріч зі студентами-юристами вищих навчальних закладів Дніпра. Приємно, що майбутні колеги залюбки включаються в дискусію, мають власну думку та готові її захищати. Переконаний: саме такі молоді, амбітні кадри з новою системою цінностей та громадянською позицією можуть привнести нове бачення в систему української юстиції», – Павло Петренко.

17424786 416020505425713 4451049225303172969 n

Не оминула молодь увагою і роботу системи безоплатної правової допомоги яка, як інституція нового зразка, досі ще мало знайома студентам. Андрій Вишневський зауважив, що будь-яка інституція, державна чи суспільна, відображає стан суспільства і критеріями відбору нових людей мають бути їх цінності і мотивація. Для прикладу очільник Координаційного центру навів процес відбору до бюро правової допомоги.

IMG 7003

«Ми проводили відкритий конкурс. Не всі вірили у чесність цього конкурсу, були й люди, які в силу ментальних особливостей шукали скільки і кому треба заплатити для того, щоб потрапити у систему. Втім ми відібрали найбільш мотивованих людей, орієнтованих на роботу із людьми та які розділяють наші цінності. Сьогодні у бюро працює багато молодих людей, віком до 35 років. Чим бюро правової допомоги відрізняються від районних управлінь юстиції? У бюро людей зустрічає директор, який не сидить за сімома замками в кабінеті, а веде прийом людей безпосередньо. Це інші цінності та новий підхід»,Андрій Вишневський.

IMG 7016

«Раніше було дуже зручно, коли людина не розуміє своїх прав, а чиновники цим користувалися. Натомість ми створили систему безоплатної правової допомоги, яка реально працює. Півмільйона людей за минулий рік нею скористалися», – наголосив Павло Петренко.

IMG 7014


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook       YouTube YouTube       Google Google+  тTwitter