назад

Мигівчанам – про захист своїх прав!

116-1Депутати Мигівської сільської ради отримали змогу дізнатися більше про те, як підвищити правову спроможність громади, забезпечити рівний доступ до системи судочинства, а також ефективний захист прав громадян завдяки системі безоплатної правової допомоги.

23 березня 2018 року головним спеціалістом відділу представництва Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Галиною Лашкібою в приміщенні Мигівської сільської ради був проведений правопросвітницький захід.

Депутатам, які брали участь в позачерговій сесії Мигівської сільської ради, вона роз’яснила основні завдання та цілі системи безоплатної правової допомоги України, окреслила поняття первинної та вторинної правової допомоги, поінформувала про категорії громадян, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. “Всі громадяни України мають конституційне право на отримання безоплатної правової допомоги”, – зауважила головний спеціаліст відділу представництва Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Галина Лашкіба.

Депутати дізналися також про основні засади загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», який реалізується Міністерством юстиції України у співпраці з системою безоплатної правової допомоги. Метою даного проекту є підвищення юридичної грамотності українців та формування правової культури в суспільстві. «В рамках даного проекту ми пояснюємо громадянам, за допомогою яких інструментів можна забезпечити рівність кожного українця перед законом», – зазначила Галина Лашкіба.

Опісля правопросвітницького заходу фахівчиня Вижницького місцевого центру провела прийом громадян, надала правові консультації жителям Вижниччини, які звернулися з соціальних та сімейних питань та розповсюдила тематичні інформаційні буклети “Я маю право!”, а також буклети про систему безоплатної правової допомоги в Україні.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, м. Вижниця, вул. Українська, 100Б, тел. (0 3730) 2-31-58.

Звернутися по допомогу до фахівців Путильського бюро правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, Путильський район, смт. Путила, вул. Українська, 178. Телефон: (0 3738) 2-13-33.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово