назад

Для представників органів місцевого самоврядування Чутівщини проведений тренінг

Chutove trening 4

22 березня 2018 року в Чутівській районній державній адміністрації фахівці Чутівського бюро правової допомоги Анатолій Турчин та Наталія Діптан спільно з начальником Чутівського районного ВДВС ГТУЮ у Полтавській області Тетяною Карпенко, начальником Чутівського районного відділу ДРАЦС ГТУЮ у Полтавській області Тетяною Фисун, фахівцем з питань зайнятості першої категорії Сергієм Забарою, депутатом Полтавської обласної ради -заступником голови Чутівської селищної ради Віктором Мартиненком для голів сільських і селищних рад, інших посадових осіб даних установ, а також для представників Скороходівської об’єднаної територіальної громади в рамках реалізації загальнонаціонального проекту «Я МАЮ ПРАВО!» провели тренінг на тему «Організація надання правової допомоги в територіальних громадах: особливості, практична реалізація».

В ході проведення заходу присутнім надали інформацію щодо важливості реалізації заходів програм правової освіти на території відповідних населених пунктів; проведення нових форм правопросвітницьких заходів серед учнівської молоді, населення Увагу представникам територіальних громад акцентували на необхідності поглиблення співпраці між органами місцевого самоврядування та правовими установами задля досягнення відповідних результатів у своїй діяльності. Крім того, під час проведення тренінгу піднімалася низка актуальних правових питань, зокрема щодо встановлення права власності на нерухоме майно за набувальною давністю, визнання спадщини відумерлою, встановлення додаткового строку для прийняття спадщини в деяких випадках; дотримання процедури реєстрації місця проживання особи органом реєстрації при сільських та селищних радах тощо.

       Під час свого виступу Анатолій Турчин відзначив активність, відповідальність, цілеспрямованість сільських та селищних рад в напрямку роботи, пов’язаної з розвитком та удосконаленням правової освіти.                                                                                  

     «Дійсно в нашій тісній співпраці вже є вагомий результат: безоплатна правова допомога стає все ближчою для пересічних громадян», – резюмував він. – Однак існують певні проблеми в наданні правових послуг людям із віддалених населених пунктів. Саме для цього ми розповсюджуємо мережу дистанційних пунктів доступу до правової допомоги, коли кожен, хто цього потребує, може отримати якісні правові послуги».Chutove trening 1

       Також під час проведення заходу представником Чутівського районного ВДВС ГТУЮ у Полтавській області Тетяною Карпенко була надана інформація щодо питання виконання постанов суду про притягнення боржників по сплаті аліментів до адміністративної відповідальності у вигляді соціальних робіт та доведено до відома голів сільських та селищних рад району про визначення переліку соціальних робіт, які вони можуть запропонувати для неплатників аліментів.

   «Тільки у тісній співпраці вдасться досягти результату по належному виконанню усіх видів зобов’язань. Адже існують ситуації, коли безпосередньо тільки представники відповідної місцевості можуть врегулювати проблему організаційного характеру, забезпечити доступ до конкретних осіб, їхнього майна тощо», – зазначила представниця юстиції Полтавщини.

«Міністерство юстиції дійсно пропонує сучасні, зручні, актуальні сервіси громадянам, що створені відповідно до кращих моделей та європейських стандартів. Впевнена, що усі громадяни задоволені можливостями, що їм пропонують, та якістю наданих послуг», – додала   начальниця Чутівського районного відділу ДРАЦС ГТУЮ у Полтавській області, Тетяна Фисун. Окремо вона роз’яснила порядок доступу до вищевказаних сервісів та надала інформацію про необхідність проведення роз’яснювальної роботи на території відповідних населених пунктів.

         Головний спеціаліст Чутівського бюро правової допомоги, Наталія Діптан, довела до аудиторії інформацію про реалізацію на території Чутівського району загальнонаціонального проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та проекту «Відкритий суд»; також акцентувала увагу на порядку надання первинної правової допомоги, актуальних питаннях, з якими звертаються громадяни, а також пояснювала як врегульовувати ті чи інші правові проблеми, сприяти громадянам в наданні актуальної та необхідної правової інформації.

      Фахівець з питань зайнятості першої категорії Чутівської районної філії Полтавського обласного центру зайнятості, Сергій Забара, роз’яснив присутнім суть пілотних проектів Міністерства соціальної політики, які активно реалізовуються у сфері зайнятості, що спрямовані безпосередньо на залучення до роботи представників різних категорій населення.

       По закінченню заходу присутні погодилися продовжити проведення подібних заходів у майбутньому, відзначили їх важливість, практичність та актуальність.Chutove trening 3

Нагадуємо, що отримати фахову правову допомогу жителі Чутівщини можуть звернувшись       Чутівського бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: смт. Чутове, вул. Набережна,15.

       Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.