назад

На Богодухівщині проведено круглий стіл, тема якого стосувалася питань налагодження співпраці між системами безоплатної вторинної правової допомоги та пробації

{gallery width=100 height=100 alignment=left buttons=0 margin=5 layout=fixed lightbox=boxplus}news/18/03/06_2/IMG_10.jpg{/gallery}

07 березня 2018 року, в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!», в приміщенні Богодухівського районного відділу з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України проведено круглий стіл на тему «Співпраця органів пробації з системою БВПД».

{gallery width=200 height=200 alignment=left buttons=0 margin=5 layout=fixed lightbox=boxplus}news/18/03/06_2/IMG_10.jpg{/gallery}

07 березня 2018 року, в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!», в приміщенні Богодухівського районного відділу з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України проведено круглий стіл на тему «Співпраця органів пробації з системою БВПД».

У заході взяли участь директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях Анатолій Бородавка, в.о. директора Богодухівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Дмитро Перепелиця, керівник Богодухівського районного відділу з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України Дмитро Скляров, заступник начальника відділу Богодухівського районного центру зайнятості Олена Філіпова, та інші працівники місцевого центру та органу пробації.

{gallery width=610 height=440 alignment=left buttons=0 margin=5 layout=fixed lightbox=boxplus}news/18/03/06_2/IMG_11.jpg{/gallery}

Анатолій Бородавка та Дмитро Перепелиця наголосили на важливості проведення спільних заходів по налагодженню взаємодії між органами з надання безоплатної вторинної правової допомоги та пробації, щодо надання якісної правової допомоги громадянам, які перебувають на обліку. Розповіли присутнім про діяльність системи безоплатної правової допомоги на Харківщини та про власне бачення майбутньої співпраці з органами пробації.

{gallery width=610 height=440 alignment=left buttons=0 margin=5 layout=fixed lightbox=boxplus}news/18/03/06_2/IMG_12.jpg{/gallery}

Олена Філіпова ознайомила присутніх з результатами співпраці служби зайнятості з органами пробації; поінформувала про послуги служби зайнятості, працевлаштування, проходження навчання в ХЦ ПТО ДЦЗ та участі у громадських роботах, роботах тимчасового характеру тощо.

Дмитро Скляров поінформував присутніх про свої завдання та повноваження, а також про практичну реалізацію механізму пробації в Україні. Новели законодавства, що регулюють дане питання, передбачають такі види пробації як – досудову, наглядову та пенітенціарну. Значну увагу було звернено на започаткований в Україні інститут досудової пробації, яка полягає у підготовці органами пробації та поданні до суду досудової доповіді стосовно обвинуваченого, з метою прийняття рішення про міру його відповідальності.
Сторони обмінялися думками щодо форм, напрямів та методів співпраці при наданні громадянам безоплатної правової допомоги, своєчасному та повному інформуванні обвинувачених, засуджених та їх родичів під час реалізації як досудової так і наглядової пробації. Досягнуто робочих домовленостей, щодо участі у спільних інформаційно-просвітницьких заходах.

Проведений захід став черговим етапом співпраці відомств у реалізації спільних заходів з розширення можливості доступу громадян до безоплатної правової допомоги, а також поширення правової просвіти населення.

Під час спілкування було розповсюджено друковані матеріали правового характеру та буклети загальнонаціонального правопросвітницького проекту  «Я маю право!».


 

Інформація про Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях:

Адреса: м. Харків, Майдан Свободи, 5, 6 під’їзд, 3 поверх

Контактний телефон: (057) – 705 – 03 – 52

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103

(цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України)

Офіційний веб-сайт: http://kharkiv.legalaid.gov.ua