назад

На Чернігівщині відбувся круглий стіл у рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Тож, у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, 28 листопада у Чернігові відбувся круглий стіл на тему: «Протидія домашньому насильству».

До акції долучилися представники : Регіонального  центру з надання БВПД, регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Чернігівської обласної прокуратури, Управління патрульної поліції в Чернігівської області, Головного Управління національної поліції в Чернігівській області, Служби у справах дітей Чернігівської обласної державної адміністрації та Керівник мобільної бригади соціально-психологічної допомоги.

Під час зустрічі було зосереджено увагу на таких питаннях, як : протидія домашнього та ґендерно зумовленого насильства, висвітлення статистики викликів на 102,  також, обговорено питання щодо захисту прав дітей від домашнього насильства в сімї .

По завершенню круглого столу відбулося обговорення проблемних питань та підбиття підсумків заходу.

Нагадуємо: якщо ви потребуєте консультації, роз’яснення з питання домашнього насильства, то можете зателефонувати на єдиний телефонний номером: 0 800 213-103 – цілодобової гарячої лінії безоплатної правової допомоги.