назад

На Київщині фахівці системи БПД провели ряд заходів з питань мінної небезпеки

Сьогодні на території України в умовах постійних бойових дій досить легко знайти предмет, що становить загрозу життю і здоров’ю людини. Так, «небезпечну іграшку» можна побачити в лісі, в старому окопі, на свіжозораному полі, на власному городі і,навіть,на вулицях міст і сіл. Варто зазначити, якщо вибухові пристрої серійного зразка легко розпізнати за зовнішнім виглядом і діяти відповідно до ситуації, то саморобні вибухівки, що можуть з’явитися на вулицях міст і селищ, визначити набагато складніше.

З метою підвищення рівня обізнаності громадян про можливі ризики мінної небезпеки на території України, на минулому тижні фахівці системи БПД Київщини провели ряд правопросвітницьких заходів, під час яких роз’яснювали громадянам правила поводження з вибухонебезпечними предметами.

 

У ході заходів фахівці розповіли громадянам та працівникам державних структур, що належить до вибухонебезпечних предметів, як поводити себе при виявленні такої знахідки та які правоохоронні органи державної влади повідомляти про вибухонебезпечні предмети впершу чергу.

 

«Якщо Ви помітили предмет, схожий на вибухонебезпечний снаряд – не підходьте до нього, не торкайтеся і не пересувайте його, не допускайте до знахідки інших людей чи дітей; негайно повідомте про знахідку в органи місцевої влади: селищну раду, поліцію, пожежну службу за телефонами 101, 102 – пояснювали фахівці системи БПД Київщини.

Головне дотримуйтесь правил поводження з вибухонебезпечними предметами, які можуть врятувати Ваше життя від нещасного випадку.