назад

На Луганщині відбувся другий етап конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги.

 {gallery width=100 height=100 alignment=left buttons=0 margin=5 layout=fixed lightbox=boxplus}news/18/01/10/l1.jpg{/gallery}

10 січня 2018 року у приміщенні Сєвєродонецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбулося засідання комісії з відбору адвокатів (другого етапу), які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги. 

 {gallery width=200 height=200 alignment=left buttons=0 margin=5 layout=fixed lightbox=boxplus}news/18/01/10/l1.jpg{/gallery}

10 січня 2018 року у приміщенні Сєвєродонецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбулося засідання комісії з відбору адвокатів (другого етапу), які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги. 

До складу конкурсної комісії увійшли – директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях Анатолій Бородавка, суддя Луганського окружного адміністративного суду Крістіна Петросян, начальник Головного територіального управління юстиції у Луганській області Тетяна Філатова, начальник управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Луганській області Олександр Жученко, адвокат, член Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Луганської області В’ячеслав Кастусік, заступник декана юридичного факультету Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля Любов Котова, голова правління громадської організації «Фундація «Простір» Степан Золотар та начальник відділу представництва Сєвєродонецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ігор Хорольський; при секретарі Олені Єрмоленко.

Нагадуємо, що конкурс з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, проводиться відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 13  листопада 2017 року за № 4300/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги» , з 18 листопада 2017 року по 23 січня 2018 року.

Згідно з порядком денним, другий етап конкурсу був проведений в форматі співбесіди конкурсантів з членами конкурсної комісії. Конкурсантів оцінювали за критеріями мотивації до надання безоплатної вторинної правової допомоги, комунікабельності, емоційної врівноваженості та вміння представляти приклади надання ними правової допомоги; відповідно до Порядку оцінювання адвокатів за результатами конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, затвердженого Наказом Міністерства юстиції України від 13 листопада 2017 року за № 3552/5.

Голова конкурсної комісії Анатолій Бородавка зазначив, що відповідно до п. 3 наказу Міністерства юстиції України від 13  листопада 2017 року за № 4300/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги», мінімальна оцінка адвоката, який бере участь у конкурсі, за результатами другого етапу конкурсу становить – 1,55 бали.

Секретарем комісії Оленою Єрмоленко було запропоновано, на підставі оцінювання адвокатів за результатами І та ІІ етапу конкурсу, затвердити результати конкурсу, з врахуванням вимог п. 3 наказу Міністерства юстиції України від 13  листопада 2017 року за № 4300/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги», згідно якого мінімальна підсумкова оцінка адвоката, який бере участь у конкурсі, достатня для включення до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, становить – 3,5 бали.

 {gallery width=620 height=620 alignment=left buttons=0 margin=5 layout=fixed lightbox=boxplus}news/18/01/10/l2.jpg{/gallery}

За підсумками ІІ етапу конкурсу, результати будуть оприлюднені на офіційному сайті Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях у терміни, визначені Порядком і умовами проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги», затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011 року за № 1362 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 09 серпня 2017 року за № 575); згідно з результатами, адвокати які, пройшли конкурс – залучатимуться для надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі за контрактом, або на тимчасовій основі на підставі договору, відповідно до Порядок і умови укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі.


Інформація про Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях:

Адреса: м. Харків, Майдан Свободи, 5, 6 під’їзд, 3 поверх

Контактний телефон: (057) – 705 – 03 – 52

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103

(цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України)

Офіційний веб-сайт: http://kharkiv.legalaid.gov.ua