назад

На Полтавщині розпочали свої роботу мобільні групи, які інформують громадян про ініціативи та проекти Уряду та Мін’юсту

26022019mobilnagrupanovysanzhary 5

26 лютого 2019 року на Полтавщині стартувала діяльність мобільних груп, які спрямовані на інформування з питань впровадження ініціатив та проектів, які започатковує Уряд та Мін’юст. До складу таких груп входять фахівці Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, голови районних державних адміністрацій, представники Управлінь праці та соціального захисту населення, керівники місцевих центрів та бюро правової допомоги. Учасниками таких заходів є також представники організацій та підприємств, підприємці та небайдужі громадяни районних центрів.

26 лютого 2019 року така мобільні група працювала у Нових Санжарах у приміщенні Новосанжарської районної державної адміністрації. До складу групи увійшли фахівці Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, голова Новосанжарської районної державної адміністрації Сергій Бульбаха та начальник Новосанжарського бюро правової допомоги Андрій Чернуха. У залі, також, були присутні представники органів державної влади, місцевого самоврядування, організацій та підприємств, завітали на захід і підприємці та небайдужі громадяни.26022019mobilnagrupanovysanzhary

Начальник Новосанжарського бюро правової допомоги Андрій Чернуха розповідав про реалізацію громадянами права голосу під час проведення президентських виборів. Він роз’яснив порядок участі громадян у виборах, та назвав суб’єктів виборчого процесу, але найбільше він зосередив увагу на проблемах, які постають перед виборцями.

«Дуже важливим питанням сьогодні є реалізація свого права голосу громадянами, які знаходяться далеко від свої домівок та не мають можливості проголосувати за місцем своєї реєстрації. Переважна більшість цих виборців не проінформовані про те, що вони мають право тимчасово змінити своє місце голосування, для цього потрібно лише звернутися до відділу Державного реєстру виборців із письмовою заявою, для цього потрібно мати із собою документ, що підтверджує причину перебування в іншій місцевості, а для внутрішньо переміщених осіб до заяви потрібно додати лише копію паспорта»,- повідомив Андрій Чернуха. Також він розповів про порядок реалізації права голосу особами, що перебувають закордоном, та про відповідальність за порушення виборчого законодавства.26022019mobilnagrupanovysanzhary 2

Цього ж дня заступник начальника Карлівського бюро правової допомоги Дмитро Плахотничий взяв участь у роботі мобільної групи, яка завітала до Карлівської райдержадміністрації. Захід проходив у вигляді семінару – тренінгу для працівників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з питань впровадження ініціатив та проектів, які започатковує Уряд та Мін’юст. Питання на тему «Захист та реалізація виборчого права громадянами України» висвітлив Дмитро Плахотничий та продемонстрував присутнім презентацію.karlivka1

26 лютого 2019 року у Диканській районній державній адміністрації за участю начальника Диканського бюро правової допомоги Олександр Олійник працювала мобільна група щодо роз’яснення питань впровадження ініціатив та проектів, які започатковує Уряд та Мін’юст.26.02.2019 dykanka2

Під час роботи таких мобільних груп виносяться на обговорення питання реалізації проекту Уряду «муніципальна няня», отримання податкової знижки на навчання, діяльності оперативного штабу захисту аграрного бізнесу від рейдерів та комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, захисту та реалізації виборчого права громадянами України, а також діяльності органів місцевого самоврядування, як суб’єктів державної реєстрації.

Доповідачі детально розкривають обрані теми та відповідають на численні питання присутніх щодо практики реалізації ініціатив та проектів Уряду і Мін’юсту. Після закінчення заходу всі бажаючі мають змогу отримати професійні юридичні консультації чи роз’яснення від фахівців.

З графіком роботи мобільних груп можна ознайомитися тут.

Нагадуємо, що послугами системи безоплатної правової допомоги можна скористатися у Новосанжарському бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: смт. Нові Санжари, пл. Перемоги, 11 та працює щодня з 9:00 до 18:00, крім вихідних днів.

Карлівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Карлівка, вул. Полтавський шлях, 54-А, тел. (05346) 26-3-10.

Диканське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: с-ще. Диканька, вул. Гоголя, 1 (2 поверх), тел. (05351) 9-73-53.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.