назад

На Прикарпатті налагоджуємо співпрацю з Херсонським хабом

Прикарпаття з початком повномасштабної вторгнення російських військ на територію України стало прихистком для багатьох переселенців, зокрема чималу частку становлять переселенці із Херсонщини. З метою допомоги херсонцям у Івано-Франківську запрацював хаб «Я-Херсон».

9 вересня працівники системи безоплатної вторинної правової допомоги на Прикарпатті взяли участь у консультуванні переселенців із Херсонщини, яке відбулося у центрі для переселенців «Я-Херсон».

Заступник директора Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук зі заступницею керівника апарату Івано-Франківської обласної військової адміністрації Олесею Зрайко провів ознайомчі зустрічі з роботою цього ХаБу. Також, головний юрист відділу безоплатної правової допомоги Івано-Франківського місцевого центру з надання БВПД Дмитро Савуляк надав консультативну допомогу переселенцям з питань, які найбільш турбують цю категорію осіб. Всього за отриманням правової допомоги звернулось троє осіб з питань, які  стосувались стягнення невиплаченої заробітної плати, стягнення аліментів та відновлення втрачених документів про освіту.

«Особливість правових питань з якими звертаються ВПО під час роботи консультаційних пунктів , зокрема, і під час роботи консультаційного пункту доступу до БПД на базі хабу «Я-Херсон», є те, що вони потребують вирішення в судовому порядку. Тому людей одразу скеровується до найближчого до їх місця проживання бюро правової допомоги та роз’яснюється їм порядок надання БВПД», ˗ зазначив Дмитро Савуляк.

Окрім надання консультацій фахівці  роз’яснили про право внутрішньо переміщених осіб на безоплатну вторинну правову допомогу та рекомендували звернутись до системи правової допомоги Прикарпаття.