назад

На Прикарпатті відкрився центр для жінок, постраждалих від сексуального насильства

Днями на Прикарпатті в гірському селі Манява розпочав свою діяльність «Шелтер Святої Ольги» для жінок, котрі постраждали від воєнних злочинів російської армії та домашнього насильства. Він створений громадською організацією «Елеос-Україна» за підтримки партнерів з України, Посольств Литви, Латвії та інших держав.

Система безоплатної правової допомоги долучилася до тісної співпраці з цією всеукраїнсько-громадською організацією. У відкритті взяли участь  керівництво Координаційного центру, Регіонального та місцевого центру на Прикарпатті, представники поліції та cистеми прокуратури.

23 листопада 2022 року був підписаний Меморандум про співпрацю між Громадською організацією «Елеос-Україна» в особі голови правління Дмитрієва Сергія та в.о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олександр Баранова.

Під час відкриття реабілітаційного центру в.о. директора Координаційного центра з надання правової допомоги Олександр Баранов у своєму виступі ознайомив присутніх з діяльністю безоплатної правової допомоги. Також обговорили питання взаємодії з «Елеос-Україна» щодо допомоги людям, які будуть тимчасово проживати і які потребують на сьогоднішній день правової допомоги.

Також під час зустрічі було узгоджено порядок взаємодії між органами поліції, прокуратури, ОТГ,  системи БПД та громадською організацією.

Крім того, заступником Івано-Франківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Іванною Тичковською була надана первинна правова допомога жінці, яка її потребувала.

Шелтер вже прийняв перших мешканок. Потерпілі мають можливість безоплатного  проживання у реабілітаційному центрі впродовж півроку. Їм буде надано кваліфіковану психологічну, медичну та іншу необхідну за потреби допомогу. В подальшому заплановано організацію та відкриття ряду центрів для чоловіків та сімей постраждалих від сексуального насильства внаслідок російської агресії.