назад

На шляху до відкриття бюро правової допомоги останні кроки

main

Завершився другий етап конкурсу з відбору начальників та/або заступників начальників бюро правової допомоги, який полягав у проходженні дистанційного курсу «Вступ до системи безоплатної правової допомоги».

 

Наразі підтримка проведення конкурсу здійснюється українсько-канадським проектом «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що реалізується Канадським бюро міжнародної освіти і фінансується Міністерством міжнародних справ Канади.

4 липня 2016 року  у приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області   розпочалося  інтерв’ювання претендентів на посади начальників бюро правової допомоги. З 155 кандидатів, які виявили бажання взяти участь у конкурсі, 86 претендентів пройшли до останнього відбіркового етапу та запрошені до проходження інтерв’ю.

Заключний етап конкурсу з відбору керівників або заступників керівників зазначених бюро триватиме у Запорізькій області до 8 липня включно. Конкурсна комісія з відбору на посади керівників бюро правової допомоги у Запорізькій області , що складається з представників Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області, Координаційного центру з надання правової допомоги, Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та громадськості, оцінюватиме основні компетенції кандидатів. Важливими є наявність ефективних комунікаційних навичок, стресостійкість, аналітичне мислення, а також доброчесність та толерантність.

Нагадуемо, що з першого вересня 2016 року у нашій області запрацює 17 бюро правової допомоги, які стануть самостійними відділеннями місцевих центрів.  Основними завданнями бюро правової допомоги є правопросвітництво у територіальних громадах, надання безоплатної первинної правової допомоги, забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги, надання безоплатної вторинної правової допомоги (крім захисту) та забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції.

22

33