назад

На Сумщині підводили підсумки року та говорили щодо забезпечення БВПД

За 4 квартал на Сумщині не зафіксовано жодного порушення Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою*.

Днями в рамках семінар-наради представник Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Володимир Лящевський спільно з правоохоронцями, головним спеціалістом відділу сприяння роботі регіональних представництв Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини Олександром Буркою та регіональною координаторкою взаємодії з громадськістю Мариною Єжкун обговорили проблемні питання  щодо забезпечення правової допомоги та дотримання прав людини в поліцейській діяльності.

Зустріч відбулась у режимі відео-селекторного зв’язку за участі старшого інспектора з особливих доручень Управління дотримання прав людини Національної поліції України, ювенального поліцейського, працівників управління превентивної діяльності ГУНП в Сумській області, представника відділу організації забезпечення діяльності місць тимчасового тримання осіб, представників слідчого управління ГУНП, чергових служб підрозділів поліції області, підрозділів ІТТ та відповідальних працівників поліції за перебування затриманих осіб та працівники кримінальної поліції.

Під час семінар-наради обговорили результати дотримання порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою за 2022 рік та поінформували про результати щоквартальної звірки відомостей щодо кількості переданих та зареєстрованих повідомлень про випадки затримання осіб, наданих відповідним центральним, регіональним або міжрегіональним органом.

 

“Така звірка проводиться для виявлення фактів неповідомлення або несвоєчасного повідомлення про затримання осіб, неприбуття або невчасного прибуття призначеного регіональним центром адвоката для надання затриманій особі безоплатної вторинної правової допомоги”, – наголошує заступник начальника відділу  організації надання та забезпечення якості правової допомоги, підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Володимир Лящевський.

Зокрема, під час виступу фахівець Регіонального центру акцентував, що за 4 квартал на Сумщині не зафіксовано жодного порушення Порядку* встановленого постановою КМУ від 28 грудня 2011 р. № 1363.

По закінченню наради всі озвучені питання були прийняті до уваги та будуть в подальшому використовуватись у спільній роботі.

 

Довідково: *Постанова КМУ від 28 грудня 2011 р. № 1363 «Про затвердження Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою».