назад
12.04.17

На Вінниччині розпочалися правопросвітницькі лекції для засуджених осіб

11 04 2017 3У рамках домовленостей з керівником Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України Василем Дремлюгою, Регіональний центр з надання БВПД розпочав курс роз’яснювальних лекцій для осіб, засуджених до позбавлення волі.

Учора, 11 квітня 2017 року, в.о. директора Регіонального центру надання БВПД у Вінницькій області Марина Лукіянова спільно з начальником відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Олександром Сільніцьким відвідали Вінницьку установу виконання покарань №1 для тримання осіб, засуджених до довічного позбавлення волі. Саме із цієї установи виконання покарань до Регіонального центру з надання БВПД надходить найбільше звернень. На сьогодні у закладі перебуває близько 400 засуджених, більше ніж сорок з яких прийшли на зустріч із представниками системи БПД.

Марина Лукіянова присвятила перше заняття роз’ясненню основних критеріїв оформлення звернень до центрів безоплатної вторинної правової допомоги. Розповіла ув’язненим громадянам, яким чином слід оформлювати своє питання у зверненні, які дані вказувати та які документи додавати. Вона наголосила, що правильно оформлене звернення сприятиме швидшому розгляду та вибору адвоката, який вузько спеціалізується на вказаній проблематиці.11 04 2017 2

Під час навчальної лекції засуджені активно підтримували спілкування. Найбільше питань стосувалися «Закону Савченко», тобто Закону «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення у строк покарання», відповідно до якого, один день попереднього ув’язнення зараховується за два дні позбавлення волі при обчисленні судом строку покарання. Громадян, засуджених до позбавлення волі цікавила низка питань, пов’язаних із оскарженням вироку та визнанням доказів недопустимими. Кожен хотів почути вирішення свого питання та роз’яснення, пов’язані із власною кримінальною справою.

Того ж дня, Марина Лукіянова відвідала Вінницьку виправну колонію №86, у якій перебувають особи, що засуджені за злочини середньої тяжкості. Тематика лекції була аналогічною до занять у виправному закладі №1. Лекцію прослухали 18 засуджених осіб, більшість із них подякували Регіональному центру з надання БВПД за надану допомогу, адже багато хто вже звертався до системи безоплатної вторинної правової допомоги й успішно отримав адвокатські послуги.11 04 2017 1

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області працює за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82.

Адреси розташування центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги по Україні, можна переглянути тут.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).