назад

Херсон – територія вільна від насильства

312 квітня у м. Херсоні в конференц-залі «Конгрес» відбувся круглий стіл «Захист прав та надання допомоги жінкам, які постраждалим від насильства в сім’ї в Херсоні» присвячений презентації Громадської компанії « Херсон – територія вільна від насильства». Участь у круглому столі взяли представники громадських, благодійних та інших організацій, ініціативних груп, яким небайдужа проблема сімейного насильства у нашому місті і які спеціалізуються у наданні соціальної, правової та психологічної допомоги, депутати міської ради. Від системи безоплатної правової допомоги на заході були присутні менеджер з якості Регіонального центру Максим Магда та інтегратор Херсонського місцевого центру Володимир Куценко. Захід організований ГО «Ліга соціальних працівників України».

2

Учасники обговорили актуальність проблеми насильства в сім’ї в м. Херсоні, проведення громадської кампанії з вимогою відкриття Кризового центру для постраждалих від насильства, прийняття місцевої програми з протидії насильства в сім’ї, створення “гарячої” лінії, проведення корекційних програм для тих, хто вчиняє насильство. Спільні заходи в рамках громадської кампанії включатимуть залучення мешканців міста до підписання електронної петиції, звернення до депутатів міської ради, відеозвернення постраждалих жінок та активних громадян, проведення вуличних акцій з розповсюдженням інформації про проблему. З ініціаторами заходу Регіональним центром підписано меморандум про співпрацю.

1

Регіональний центр закликає усіх небайдужих підтримати громадську кампанію «Херсон- територія вільна від насильства» та підписати електронну петицію про захист постраждалих від насильства в сім’ї та створення у нашому місті Кризового центру. Ознайомитись з текстом петиції та підписати її можна за посиланням: http://e-dem.in.ua/kherson/petition/view/64