назад

Налагодження взаємодії і підписання меморандуму на Гуляйпільщині

1Налагоджуючи тісну взаємодію та співпрацю з різноманітними громадами, команда Бердянського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги на чолі з її директором Геннадієм Бородатим продовжує свої робочі виїзди для знайомства та інформування керівництва та мешканців найвіддаленіших районів з роботою центру.

18 вересня 2015 року начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Євген Сухомлин та заступник начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Сергій Пишко з робочим візитом відвідали Гуляйпільський район.

Перша, досить плідна зустріч, відбулась в приміщенні Гуляйпільської райдержадміністрації. На заході, що був присвячений проведенню адміністративної реформи та об’єднанню громад, були присутні голова та апарат Гуляйпільської райдержадміністрації, голови сільських та селищних рад, депутати, керівники районних підприємств та установ, районні ЗМІ. Голова Гуляйпільської райдержадміністрації Анатолій Клешня зазначив, що незважаючи на складну соціально-економічну ситуацію в країні, держава все більше і більше уваги приділяє правовому захисту населення, впроваджуючи нові реформи в цій сфері.

Євген Сухомлин проінформував присутніх про діяльність центру, мету та функції, що переслідує центр, перелік категорій громадян, які мають право на вторинну безоплатну правову допомогу, реальний механізм співпраці з громадами, конкретні випадки з практики. Дуже приємно було констатувати той факт, що з багатьма громадами вже налагоджена тісна співпраця, завдяки якій, багато мешканців району отримали необхідну правову допомогу. По закінченні заходу всім присутнім були роздані інформаційні банери та буклети, інша цікава та актуальна інформація для розміщення на території Гуляйпільського району з метою інформування його мешканців.

Другий блок візиту був присвячений зустрічі та підписанню Меморандому про співпрацю між Бердянським місцевим центром та Гуляйпільським районним управлінням юстиції. Євген Сухомлин подякував в.о. начальника Гуляйпільського районного управління юстиції Миколі Логвиненко за допомогу та активну участь в формуванні та розвитку системи безоплатної правової допомоги, зазначивши, що тільки спільними зусиллями можна досягти успіху.

Сергій Пишко, в свою чергу, в рамках підготовки до проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, провів зустріч з адвокатами, які вже працюють в системі безоплатної правової допомоги та з тими, які тільки збираються.

Наприкінці поїздки Євген Сухомлин та Сергій Пишко завітали до Гуляйпільського районного суду, де познайомились та обговорили актуальні питання з працівниками апарата суду і розмістили нагальну інформацію в приміщенні даної установи.

{module Foto_BRD_MC_rz_18.09.15}