назад
21.09.15

Питання співпраці між адвокатурою і державою заради покращення якості правової допомоги обговорили у Хмельницьку

DSCN332317 вересня 2015 року у Хмельницькому відбувся круглий стіл на тему: «Практична співпраця між адвокатурою і державою заради якості правової допомоги». Захід організовано за ініціативи Всеукраїнської громадської організації «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» та за сприяння Міжнародного фонду «Відродження».

Метою проведення круглого столу була підтримка розвитку партнерських відносин між адвокатами в усіх регіонах України з системою безоплатної вторинної правової допомоги, просування ідеї взаємодовіри та взаємодопомоги в адвокатському середовищі, стимулювання регіональних ініціатив, спрямованих на реалізацію Меморандуму про співпрацю у сфері надання безоплатної правової допомоги між Національною асоціацією адвокатів України та Міністерством юстиції України, і поглиблення співпраці між органами адвокатського самоврядування та центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Зустріч гостей розпочалася зі слів привітання до присутніх Тетяни Сівак, керівника Хмельницького відокремленого підрозділу ВГО «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу», Наталії Стьопіної, директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області, а також Наталії Вагіної, голови Ради адвокатів Хмельницької області.

DSCN3324 

Серед інших учасників заходу були директор Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Максим Ільчишен, директор Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Григорій Гоцький та адвокати Хмельницької області. Загалом в обговоренні прийняло участь 13 осіб.

Присутні обмінялись думками щодо окремих аспектів професійної етики адвокатів у зв’язку із забезпеченням надання безоплатної вторинної правової допомоги, надання безоплатної правової допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам. Серед інших тем було обговорення проблемних питань, що виникають у адвокатів під час надання безоплатної вторинної правової допомоги та у зв’язку із забезпеченням надання адвокатами правової допомоги засудженим особам, і налагодження співпраці з органами місцевого самоврядування з метою забезпечення надання якісної безоплатної первинної правової допомоги.

DSCN3327 

За результатами активної та конструктивного обговорення учасники дійшли згоди щодо підписання Меморандуму про співпрацю у сфері надання безоплатної правової допомоги між ВГО «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу», Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області та Радою адвокатів Хмельницької області.

Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter