назад

Налагодження взаємодії з органами влади та місцевого самоврядування Корецького району

gl1

08 вересня 2015 року директор Рівненського місцевого центру Алла Негрей та начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Ольга Мельник здійснили робочу поїздку на Кореччину.

Під час цієї поїздки вони прийняли участь у сесії Корецької районної ради, на яку були запрошені секретар міської ради, голова районної ради,   начальники управлінь і відділів райдержадміністрації, сільські голови, керівники територіальних органів міністерств та відомств України в Корецькому районі, депутати, керівники окремих підприємств, установ, організацій району. Загалом у заході прийняли участь 60 осіб.

По завершенню сесії відбулась нарада, у ході якої Алла Негрей висвітлила питання діяльності системи БВПД, порядку та підстав залучення захисника у кримінальному провадженні, засудженим особам, окреслила напрями роботи Рівненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та поінформувала присутніх про доступ до безоплатної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах для низки соціально незахищених категорій громадян.

В.о. голови райдержадміністрації  Олександр Карпуша, секретар Корецької міської ради – Ігор Михальський, голова районної ради – Марія Михальська, за результатами наради, висловили свою готовність до співпраці та налагодження співробітництва із Рівненським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у забезпеченні конституційних прав громадян Кореччини.

Після завершення наради відбувся обмін контактною інформацією, друкованими матеріалами про послуги Рівненський МЦ з НБВПД, порядок їх отримання, орієнтовний перелік документів, який необхідно подати до центру для отримання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах. Також узгоджено питання розташування банеру БПД на веб-сайтіКорецької райдержадміністрації.

У ході поїздки директор та начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Рівненського місцевого центру провели робочу зустріч із адвокатами системи БВПД Оксаною Турович, Віталієм Ткачуком, за результатами якої досягнуто домовленостей щодо проведення попередніх консультацій із вразливою категорію громадян Кореччини, які не мають можливості приїхати із районів до місцевого центру для отримання безоплатної правової допомоги.

{gallery lightbox=boxplus maxcount=20}gallery/2015/korec{/gallery}