назад

Народний депутат України, радник Міністра юстиції України Андрій Помазанов відвідав з робочим візитом центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги Волинської області

IMG 1140 18 серпня 2015 року з робочим візитом на Волині перебував радник Міністра юстиції України, народний депутат України Андрій Помазанов.


        В ході робочого візиту, Андрій Віталійович ознайомився з роботою Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, зокрема розглянув статистичну інформацію за підсумками його діяльності у 2015 році, а також особисто завітав до Луцького та Володимир-Волинського місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.IMG 1100

В-В центр 1

DSC 8992

          По закінченню зустрічі, Андрій Помазанов, за участю начальника Головного територіального управління юстиції у Волинській області Олега Паська, виконуючого обов’язки директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Євгенія Блащука, директорів місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги провів прес-конференцію для представників місцевих засобів масової інформації на тему: “Безоплатна правова допомога та децентралізація надання послуг”.

IMG 1139

          Радник Міністра юстиції України на належному рівні оцінив роботу центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Волині, говорив також про активну роботу щодо розгортання системи надання безоплатної правової допомоги в цілому.    

   IMG 1140

«Якщо донедавна безоплатна вторинна правова допомога центрами надавалася лише у кримінальних справах, то з 1 липня 2015 року вона також надається і у цивільних та адміністративних справах. Для цього у  Волинській області утворено 3 місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги — у містах Луцьку, Ковелі і Володимир-Волинському та на основі відкритого конкурсу призначено їх директорів. Центри надаватимуть правову допомогу всім українцям, однак особливу увагу звертатимуть на малозабезпечених громадян, учасників АТО та сім’ї загиблих бійців. Міністерство юстиції має стати адвокатом українських громадян та надавати допомогу, яку багато українців не можуть отримати через занадто високу вартість послуг платних адвокатів», – повідомив Андрій Помазанов.

        Крім того, радник Міністра юстиції України з’ясував проблемні питання, які наразі виникають в роботі центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Волинської області та запевнив присутніх у своїй відкритості та готовності допомагати їх оперативно вирішувати.

          Наостанок, Андрій Помазанов звернувся до засобів масової інформації з проханням широко популяризувати соціальний проект Уряду України, що полягає в наданні можливості особам соціально вразливих категорій отримати професійну та висококваліфіковану правову допомогу за рахунок держави.