назад

Навчальний семінар «Забезпечення свободи слова і захисту прав громади на доступ до публічної і правдивої інформації».

1В рамках проекту грантової програми відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні 23 лютого в м. Івано-Франківську пройшов навчальний семінар «Забезпечення свободи слова і захисту прав громади на доступ до публічної і правдивої інформації».

В семінарі взяв участь заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук, який виступив з інформацією щодо діяльності центрів з надання БВПД, про співпрацю з електронними та друкованими ЗМІ з питань надання безоплатної правової допомоги. Також в цьому заході взяли участь працівники Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Христина Верменічева, Руслана Уєвич, Катерина Шумська, Оксана Поповчук, а також адвокат Любомир Олексюк.

Серед присутніх були журналісти, правозахисники, політичні аналітики, адвокати, представники міжнародних благодійних фондів та громадських організацій також студентська молодь.

Протягом семінару вивчались питання проведення журналістського розслідування, правового захисту блогера, майстерність та етика журналіста.

Велися цікаві дискусії щодо юридичних аспектів журналістської діяльності та досліджувалось визначення журналістського розслідування.


{gallery}pictures/2016.02.24_семінар{/gallery}