назад

Навчання з виборчого права для адвокатів

opora 1    У понеділок, 25 лютого, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Василь Попадинець провів робочу зустріч з громадським омбудсменом з виборчих прав ГО «Опора» Ярославом Гуланом.

    Учасники зустрічі обговорили питання взаємодії між центром та регіональним представником громадської організації у частині правопросвітницької діяльності з інформування громадськості щодо їхніх виборчих прав та захисту прав, пов’язаних з виборами до органів державної влади та місцевого самоврядування.
    Сторони також розробили та узгодили спільний план дій щодо проведення правопросвітницьких заходів та робочих зустрічей в області до 31 березня 2019 року.

opora 2
    Цього ж дня Ярослав Гулан провів семінар щодо захисту виборчих прав для адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги та фахівців Регіонального та Ужгородського центрів з надання БВПД. Громадський омбудсмен поінформував про відповідальність за підкуп виборців, перешкоджання у волевиявленні та протиправні дії, які можуть мати місце під час виборів. Також Я.Гулан розповів про виявлені порушення в ході передвиборної кампанії, які зафіксувала ГО «Опора» в області.

opora 3
    Василь Попадинець зазначив, що 30-31 березня фахівці місцевих центрів працюватимуть у черговому режимі, і у випадку порушення виборчих прав, громадяни можуть звертатися до них за правовою допомогою. Учасники зустрічі домовилися про консолідацію зусиль адвокатів, працівників місцевих центрів та ГО «Опора» з метою захисту виборчих прав мешканців Закарпаття.