назад

“Навчаючись вдосконалюємось” – девіз Конотопського місцевого центру

150723 01

        Під таким девізом пройшли перші 2 декади роботи Конотопського місцевого центру з надання вторинної безоплатної правової допомоги. Працівники центру на черговій нараді при директорові обговорили та намітили шляхи вирішення найбільш нестандартних цікавих звернень за останній час. Так за весь термін нашої діяльності було прийнято осіб – 32,  із них  надано консультації – 23, спрямовано до відповідної установи -1, прийнято звернення про надання  безоплатної вторинної правової допомоги – 8.  4 особи отримали позитивні рішення про надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Але є як і в кожній роботі, крім чітких інструкцій, яких ми дотримуємося, виникають виключення. Звернення 78-річної громадянки К. щодо можливості закриття її діяльності як приватного підприємця, співробітників вразило тим, що дана особа тільки нещодавно дізналася про те, що вона багато років є приватним підприємцем. Повідомлення із пенсійного фонду шокувало її, та вона пішла в усі інстанції шукати справедливості. Ні в пенсійному фонді,ні в податковій інспекції,ні в реєстраційній службі пенсіонерці не змогли пояснити – як могло таке статися, а тим більше як вирішити дану проблему.

До жодної із категорій, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, громадянка К. не відноситься, тому за формальними ознаками ми повинні були б відмовити в наданні їй допомоги. Але ж одинокій жительці нашого міста ніхто не зміг допомогти, а ми не могли залишити звернення без розгляду. Було прийнято рішення про направлення її до правозахисної громадської організації та надання консультації щодо підготовки необхідних документів до суду.

 На нараді були окреслені першочергові завдання по інформуванню державних органів та населення про діяльність місцевого центру безоплатної вторинної правової допомоги.