назад

Не документами єдиними: як проходить навчальна практика у Сарненському МЦ?

Прийом громадян у “найгарячіші дні”, ознайомлення із роботою кожного відділу центру та системою БПД в цілому, безпосередня участь у правопросвітницьких заходах, “Дні відкритих дверей Державної установи “Катеринівська виправна колонія (46)”. Це і багато цікавого і корисного відкрив для себе студент V курсу Національного університету водного господарства та природокористування Дмитрій Кирилов під час проходження практики у Сарненському МЦ з надання БВПД.

         “На мою думку, дуже добре, що у нашій державі існує система безоплатної правової допомоги, яка дає  чудову можливість захистити свої права. Якщо говорити безпосередньо про Сарненський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, то тут я проходжу практику не вперше, але кожного разу відкриваю для себе багато нового, та це не тільки теоретичні знання чи виконання  будь-яких технічних завдань. Я беру участь безпосередньо у роботі центру та здобуваю практичні знання і вміння, сюди хочеться повертатися знову і знову. Сарненський МЦ має дуже компетентну і професійну команду, у якої є чому повчитися”, – щиро і емоційно розповів сам практикант Дмитрій Кирилов.

Навчальна практика є важливою формою підготовки студентів та складовою частиною навчального процесу.

Крім того, саме під час її проходження майбутній фахівець має можливість заявити про свої здібності, отримати необхідний старт для початку  майбутньої кар’єри. Тому фахівці Сарненського МЦ завжди  відкриті до молодих фахівців та намагаються усіляко підтримувати їх під час проходження практики та максимально  сприяти отриманню нових правових знань та вмінь.

         “Під час проходження практики Дмитрій Кирилов проявив  такі якості як відповідальність, наполегливість, старанність. Звичайно, як і кожна людина, яка не має практичного досвіду, допускав не значні помилки у виконанні завданнь, які пізніше ми разом обговорювали їх та знаходили спільне вирішення”, -зазначила керівник практики заступник начальника відділу правопросвітництва та надання БПД Анастасія Новацька.