назад
17.08.18

Недопуск адвоката системи БПД до зали суду неприпустимий

323232Координаційний центр з надання правової допомоги заявляє про неприпустимість безпідставних обвинувачень на адресу гарантованого державою адвоката за призначенням Юрія Рябовола у тому, що він начебто працює в інтересах сторони обвинувачення, а також висловлює протест з приводу його недопуску до зали суду із застосуванням сили. Інцидент стався під час чергового судового засідання Оболонського районного суду м. Києва 16 серпня 2018 р., де розглядають справу за обвинувачення екс-президента Віктора Януковича у державній зраді.

Адвокат Юрій Рябовол був призначений Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у м. Києві на виконання рішення Оболонського районного суду м. Києва та діє виключно у межах закону, Правил адвокатської етики, стандартів якості надання БВПД у кримінальних провадженнях та стандартів ЄСПЛ. 

У своїй діяльності адвокат, захищаючи клієнта за дорученням регіонального центру з надання БВПД відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», є незалежним як від центру, який його призначив, так і від інших учасників процесу, зокрема суду та прокуратури.

Ми категорично виступаємо проти необґрунтованих публічних звинувачень, що кидають тінь на тисячі адвокатів, які надають безоплатну, гарантовану державою правову допомогу, щодня захищаючи всіх громадян, незалежно від їхнього матеріального та соціального становища.

Так, із 2013 року Регіональний центр з надання БВПД у м. Києві видав понад 32,5 тис. доручень адвокатам, з яких понад 800 – це захист у спеціальних досудових розслідуваннях або провадженнях (коли підзахисний знаходиться у розшуку і провадження відбувається за його відсутності). Лише у м. Києві адвокати здобули 52 виправдувальних вироки, у тому числі 1 виправдувальний вирок у таких провадженнях.

Координаційний центр вкотре заявляє: спроби залякування адвокатів, тиску, втручання у їхню діяльність не матимуть результату, а захист клієнтів системи БПД буде здійснюватися з неухильним дотриманням норм закону, Правил адвокатської етики та стандартів якості надання БВПД у кримінальних провадженнях.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook             YouTube YouTube              Google Google+       тTwitter