назад
17.08.18

Протидія торгівлі людьми: у Вінниці відбувся триденний тренінг

15 08 3

Уже третій день поспіль у Вінниці проходить тренінг із запобігання та протидії торгівлі людьми. У навчанні беруть участь фахівці, які працюють у цій сфері. Сьогодні кількість жертв торгівлі людьми у світі досить велика, зокрема й серед громадян України. Так, у 2017 році в Україні зареєстровано більше 340 випадків торгівлі людьми.

За статистикою, українці найчастіше потрапляють у полон шляхом насильства та обману в Туреччині, Об’єднаних Арабських Еміратах та Росії. Врятуватися мають змогу одиниці. Саме тому ситуація є настільки критичною та кричущою.

У тренінгу, організованому громадською організацією «Прогресивні жінки», взяли участь більше 20 працівників різних організацій та структур, які надають допомогу жертвам торгівлі людьми або працюють в напрямку запобігання цієї проблеми. Правники системи безоплатної правової допомоги Вінниччини також долучилися до участі у заході. 15-17 серпня учасники тренінгу опановували навички роботи з постраждалими від такого виду насильства, аналізували світову ситуацію та практики визначення груп ризику.15 08 Лукіянова

Очільниці Регіонального та Вінницького місцевого центрів Марина Лукіянова і Лариса Пікановська активно долучалася до обговорення та навчання основним механізмам надання допомоги жертвам торгівлі людьми. Зокрема під час заходу розглядалися також реальні життєві ситуації українців, яким уже сьогодні потрібна допомога і реабілітація після перебування у рабстві. Загалом, участь у заході взяли представники всіх центрів з надання БВПД на Вінниччині.

15 08 5

Можливо, для багатьох громадян проблема торгівлі людьми може здатися нереальною та надуманою, та для кількох сотень українських сімей це цілком реальна трагедія. Адже безвісти зниклі за кордоном родичі, які нібито поїхали на заробітки, можуть виявитися скривдженими чи загиблими.

Наприкінці тренінгу учасникам вдалося розробити план взаємодії для надання допомоги особам, яких спіткала страшна подія – торгівля людьми. Усі державні організації та громадські формування повинні знати, як діяти, якщо до них звертається громадянин, який потребує захисту та дороги у скруті рабства. У сьогоднішньому світі дуже важливо не залишатися байдужими та знати, які існують можливості запобігання та протидії торгівлі людьми.15 08 115 08 4

Всі учасники протягом трьох днів відпрацьовували навички роботи зі скривдженими людьми та навчилися ефективно діяти у разі повідомлення про випадок торгівлі людьми, що засвідчили сертифікати про проходження тренінгу.15 08 2

Нагадуємо: Вінницький регіональний компонент проекту «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії торгівлі людьми в Україні. Проект реалізується координатором проектів ОБСЄ в Україні на замовлення Міністерства соціальної політики України.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


banner facebook 330x106