назад

Ніжинським місцевим центром з надання БВПД проведена оперативна нарада

270715 127 липня 2015 року Директором Ніжинського місцевого центру з надання БВПД Володимиром Бригинцем проведена оперативна нарада з працівниками центру. Метою проведення наради були аналіз роботи центру за перші 2,5 декади та обговорення методичних рекомендацій щодо організації надання БВПД.
В період з 01 по 24 липня 2015р. працівниками Ніжинського місцевого центру було прийнято 40 осіб, з яких 37 – надано консультації, 2 – прийнято рішення про надання БВПД, 1 – позитивно вирішили питання.

Методичні рекомендації встановлюють механізм надання безоплатної правової допомоги, тому розуміння, чітке виконання рекомендацій та використання в роботі нормативно-правової бази дозволить надавати своєчасну та якісну безоплатну правову допомогу в повному обсязі. Працівники також проаналізували типові звернення громадян та обговорили дії при нестандартних ситуаціях, що виникають в процесі роботи центру. Обговорили випадки, коли необхідно надати довідку про доходи особам, які фактично є безробітними, але не перебувають на обліку в Центрі зайнятості.
Особлива увага була приділена етичним нормам при обслуговуванні клієнтів як суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу, а також клієнтів, статус яких ще не визначений, та які самостійно шукають правові шляхи розв’язання своїх життєвих проблем.
Під час наради були визначені першочергові заходи для налагодження ефективної співпраці з органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади з метою інформування населення про діяльність Ніжинського місцевого центру з надання БВПД.

270715 2