назад

Нові знання: правопросвітницькі лекції для школярів та студентів

PR1Правопросвітництво – щоденна кропітка та системна робота, яку проводять фахівці Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області, спеціалісти місцевих центрів та бюро. У рамках проекту «Я маю право!» проводиться чимало лекцій та уроків для школярів та студентів. Про найцікавіші заходи, які відбулись минулого тижня, читайте у щотижневому огляді.

26 лютого начальник Черняхівське бюро правової допомоги Дарина Павлова провела інтерактивне заняття для учнів 9-11 класів Високівської гімназії на тему «Юридична відповідальність неповнолітніх». Під час заняття Дарина Павлова розповіла про поняття юридичної відповідальності, вік, з якого настає певний вид відповідальності, особливості кримінального провадження щодо неповнолітніх, привела цікаві факти про кількість злочинів скоєних неповнолітніми в Україні та закордоном. Аби надалі лекції були цікавими та корисними Дарина Павлова провела опитування серед учнів, про те, які теми були б їм цікаві.PR2
26 лютого, у рамках реалізації право просвітницького проекту «Я маю право!», начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Тимур Кашапов Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області спільно з в.о. директора Житомирського МЦ Олександром Ковалем взяли участь у відкритій лекції для випускників факультету Житомирського державного технологічного університету щодо реалізації трудових прав при майбутньому працевлаштуванні.PR3
26 лютого участь у юридичному лекторії, організованому Головним територіальним управлінням юстиції у Житомирській області, взяла начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області Олена Герасименко. Вона прочитала лекцію для учнів старших класів загальноосвітньої школи №28 м. Житомир ім. гетьмана І. Виговського.

PR4
Вона розповіла про систему безоплатної правової допомоги. Також Олена Герасименко поінформувала присутніх про правопросвітницький проект «Я маю право!», наголосивши, що Указом Президента України П.Порошенка 2018-й рік оголошено роком реалізації цього проекту, метою якого є підвищення правової свідомості громадян, вміння захищати свої права у разі їх порушення.

{module РЦ}

{module Житомирський МЦ}