назад

Нові знання про систему БПД та свої можливості отримали старшокласники Житомирщини

Вже доброю традицією стало проведення Дня або Тижня відкритих дверей у центрах та бюро системи БПД. Абсолютно всі верстви населення можуть ознайомитися з досвідом роботи правової структури та досконаліше дізнатися про можливість отримати послуги безоплатної правової допомоги. А особливу зацікавленість виявляє учнівська та студентська молодь.

17 та 18 квітня учні старших класів  та викладачі Черняхівського ліцею №2 відвідували бюро правової допомоги, де головна юристка Юлія Поліщук розповідала їм про систему БПД, інформувала, хто має право на призначення адвоката для захисту прав та законних інтересів, доводила про вирішення життєвих ситуацій у правовий спосіб.

Окрему увагу правчиня приділила висвітленню теми «Права і обов’язки дітей, особливості адміністративної та кримінальної відповідальності неповнолітніх осіб». Зосередилась на відповідальності підлітків за тютюнопаління в заборонених місцях, зокрема й електронних сигарет.

Пані Юлія також розповіла про унікальний проєкт «Волонтер БПД» та оголосила про  набір параюристів у сфері надання безоплатної правової допомоги та ознайомила з іншими новаціями у правовій структурі.

«Волонтери допомагають центрам забезпечувати доступ людей до безоплатної правової допомоги, проводити правопросвітницьку роботу, організовувати надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, реалізовувати інші повноваження у сфері захисту прав людини», – розповіла фахівчиня.

Молодь ставила багато запитань, особливо стосовно проєкту відновного правосуддя для неповнолітніх. Слухачам цікаво було почути “живі історії” про тих, кому система БПД допомогла відстояти свої права.

Представниця бюро, спілкуючись з відвідувачами, визначила доречні теми для подальшого висвітлення та поширила роздатковий інформаційний матеріал.