назад
27.07.16

Об’єднання зусиль задля вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб

DSCN033826 липня 2016 року в приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області відбулась робоча зустріч його співробітників з представником Громадської організації «Десяте квітня», яка надає правову допомогу внутрішньо переміщеним особам.
Учасники зустрічі – Олена Шишкарьова, заступник директора Регіонального центру, Тетяна Батранюк, директор Кіровоградського місцевого центру, Ольга Салоїд, заступник начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації, Станіслав Березніченко, заступник начальника відділу попередньої роботи з клієнтами та юрист Громадської організації «Десяте квітня» Володимир Кудря.
Під час зустрічі фахівці обговорили питання, з якими постійно звертаються внутрішньо переміщені особи. На сьогодні вони переважно стосуються порядку отримання одноразової грошової допомоги, порядку призначення та виплати соціальної допомоги сім’ям із дітьми, надання гуманітарної та матеріальної допомоги для вирішення нагальних соціально-побутових проблем, отримання субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, а також придбання твердого побутового палива і скрапленого газу.
У зв’язку з цим Олена Шишкарьова підкреслила важливість поєднання спільних зусиль центру БВПД та громадських організацій, направлених на допомогу ВПО.
Наприкінці зустрічі сторони окреслили майбутні напрямки співпраці та домовились об’єднати свої зусилля щодо здійснення захисту прав внутрішньо переміщених осіб.