назад

151117 1117 листопада 2015 року Шосткинський місцевий центр з надання БВПД відвідала Наталія Поставська, начальник відділу підтримки та інфраструктури регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Мета візиту: надання методичної-консультативної допомоги.

Як і решта місцевих центрів, Шосткинський розпочав свою діяльність з 01.07.2015. За цей час його відвідали 371 особа із міст Глухова, Шостки та 5 районів: Глухівського, Шосткинського, Кролевецького, Середино-Будського, Ямпільського. Станом на 16.11.2015 фахівцями центру розглянуто 391 звернення, підписано 33 меморандуми про співпрацю.

Зокрема, активісти Шосткинської громадської організації  «В Поміч» не тільки допомагають учасникам антитерористичної операції необхідними речами, має особистий контакт з батальйонами, але й здійснюють значну роботу, спрямовану на допомогу тим, хто повернувся із гарячої точки з питань соціальної, матеріальної та психологічної підтримки. Не байдужа громадська організація до всіх незахищених верств населення, а саме: переселенців, інвалідів, пенсіонерів.

Також працівники місцевого центру налагодили співпрацю з Обласним центром соціально-психологічної реабілітації дітей, у якому перебуває на цей час 22 дитини. Це діти з нелегкою долею, які потребують соціально-психологічної допомоги.

Між вищезазначеним центром підписано Меморандум, метою якого є співпраця і консолідація зусиль сторін, спрямованих на сприяння наданню правової допомоги та юридичних соціальних послуг в інтересах осіб, які потребують безоплатної правової допомоги, а також забезпечення доступу до правової допомоги, особливо дітям – сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування.

Шосткинський місцевий центр активно проводить ефективну співпрацю з органами місцевого самоврядування. Місцевий центр ініціював перед міською радою  виділення додаткового фінансування на забезпечення громадян безоплатною правовою допомогою. Зокрема, йшлося про виділення коштів у вигляді субвенції з місцевого бюджету державному бюджету. Працівниками центру було розроблено проект програми безоплатної правової допомоги населенню м. Шостка на 2015-2017роки та подано на розгляд сесії міської ради.

За підсумками робочого візиту працівникам Шосткинського місцевого центру надано практичну допомогу. Діяльність колективу центру, творчі плани, реалізація запланованого справили позитивне враження. Побажаємо нашим фахівцям плідної співпраці з громадянами, підтримки місцевої влади, нових стек-холдерів, здоров’я та натхнення у роботі.