назад

Об’єднуємо зусилля для захисту прав громадян

Діти – це наше майбутнє, продовження не тільки нас самих, нашого роду, а й нашої держави. Україна, піклуючись про своїх маленьких громадян, намагається створити найбільш сприятливі умови в суспільстві, в яких дитина почувалася б захищеною.

Одним із суб’єктів, які стоять на захисті прав дитини є Національна соціальна сервісна служба України, основним завданням якої є здійснення державного контролю:

1) за дотриманням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки;

2) за дотриманням прав дітей.

Проводити правопросвітницьку роботу серед населення, захищати права та представляти інтереси громадян у судах чи інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами уповноважені центри безоплатної вторинної правової допомоги. Тому співпраця між органами Національної соціальної сервісної служби України та  системою БПД, а також об’єднання їх спільних зусиль є важливим для забезпечення прав громадян та розбудови правового суспільства в нашій державі.

Саме з цією метою, 24 листопада проведено робочу зустріч директора Черкаського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірини Мостової та начальника Головного управління Національної соціальної сервісної служби у Черкаській області Валерія Вишиваного.

Під час зустрічі підписано Меморандум про співпрацю, у рамках якого сторони домовились об’єднати свої зусилля з метою реалізації ефективної державної політики у сфері захисту прав дітей та розширення їх можливостей доступу до безоплатної правової допомоги.

Основними напрямками співпраці визначено:

– забезпечення надання належної та якісної безоплатної правової допомоги жителям Черкащини;

– розроблення та впровадження спільних механізмів та заходів щодо здійснення моніторингу стану забезпечення прав громадян на безоплатну правову допомогу;

– поширення правопросвітницької інформації, а також забезпечення права осіб на безоплатну правову допомогу шляхом розміщення відповідної друкованої продукції в приміщеннях органів Національної соціальної сервісної служби України.

Наприкінці зустрічі сторони обговорили найактуальніші проблеми вразливих  категорій населення (дітей, осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, осіб похилого віку, осіб з інвалідністю, бездомних осіб і безпритульних дітей, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування) та домовились проводити спільні правопросвітницькі заходи, семінари та зустрічі спрямовані на захист їх прав та інтересів.