назад

Одеський адвокат домігся на користь дитини стягнення аліментів та позбавлення батьківських прав матері, яка ухилялася від виховання своєї дитини та застосовувала фізичне насильство

Metlizkaya

Одеський адвокат домігся на користь дитини стягнення аліментів та позбавлення батьківських прав матері, яка ухилялася від виховання своєї дитини та застосовувала фізичне насильство.

 Жінка-інвалід, яка отримує пенсію у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, звернулась до Другого одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги

 

 Клієнт подала до Центру письмове звернення про представництво її інтересів в суді та просила допомоги їй у складанні позовної заяви про позбавлення батьківських прав її доньки П. відносно онуки, якої вона, як бабця, опікується. За зверненням жінки Центром було прийнято рішення про надання їй безоплатної вторинної правової допомоги та того ж дня доручено її справою в суді займатися адвокату Метлицькій Людмилі Василівні (доручення № 35 від 11.09.2015). За результатами проведеної роботи адвокатом Метлицькою Л.В. до суду було надано документи, які підтверджували, що клієнт Центру та її онука П. зареєстровані та спільно проживають в одній квартирі.

Близькі подруги позивачки письмово в суді підтвердили, що донька позивачки участі у вихованні своєї дитини не приймає, життям та розвитком не цікавиться, жодної допомоги не надає, зловживає спиртними напоями, підвищує голос і періодично застосовує фізичне насилля, у зв’язку з чим клієнтка Центру піклується за своєю онукою, повністю її утримує, матеріально забезпечує та створює для дитини всі необхідні умови для її належного виховання та розвитку.

Крім цього, адвокатом до суду були надані докази, що мати дитини відповідно до постанови Малиновського районного суду м. Одеси від 07.09.2015 була визнана винною у вчиненні адміністративного правопорушення за ч. 1 ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення за кваліфікуючою ознакою насильство в сім’ї, в зв’язку з чим її було притягнуто до адміністративної відповідальності.

Належне виховання клієнткою Центру своєї онуки було підтверджено висновком органу опіки та піклування Малиновської районної адміністрації Одеської міської ради.

Завдяки роботі адвоката Метлицької Л.В. Малиновським районним судом м. Одеси було винесено рішення про позбавлення гр. П. батьківських прав відносно доньки та призначення опікуном клієнта Центру.